Genel

Yıldız Teknik Üniversitesi ile RoyalCert'ten iş birliği

"YTÜ ile yaptığımız stratejik iş birliği protokolü bizde büyük bir heyecan yaratmakta"

Yıldız Teknik Üniversitesi ile RoyalCert'ten iş birliği
11-01-2021 16:47

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile RoyalCert Sertifikasyon ve Muayene Hizmetleri AŞ arasında, üniversite öğrencilerinin kariyer hedeflerine ulaşmalarını destekleyecek, onlara staj ve istihdam imkanı sunacak protokol imzalandı.

Üniversitenin Davutpaşa yerleşkesinde düzenlenen imza törenine YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve RoyalCert Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Namlı'nın yanı sıra her iki kurumdan yetkililer katıldı.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, imza töreninde yaptığı konuşmada, YTÜ'nün Türkiye'nin lider üniversitelerinden biri olduğunu, "Ar-Ge'de lider, eğitimde lider" parolası ile yoluna devam ettiğini söyledi.

RoyalCert ile sektöre ve üniversitelere örnek olacak iş birliği için bir araya geldiklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Üniversitelerde bir kalite süreci var. YTÜ, Türkiye'de Kalite Yönetim Belgesi'ni alan ilk üniversite. Bunu 10 yıl önce başardık. Kaliteye inanıyoruz.

Günümüz kalite çağı... Rekabette kalite ön planda olmadıkça rakiplerinizle rekabet etme şansınız yok.

YTÜ'nün sürdürülebilir kampüs hamlesi var. Enerji verimliliğini maksimum seviyede tutmak ve bununla ilgili hamleleri yapmak amacındayız.

Üniversitemiz, bu anlamda da öncü olmaya aday. Bu iki alanda öncelikle iş birliğine gideceğiz.

Kalite Yönetim Sistemleri'nin tüm aşamaları ile yeşil kampüs-sürdürülebilir kampüs ve enerji verimliliğini yüksek seviyede tutan bir kampüsle ilgili çalışmaları RoyalCert firması ile birlikte yürüteceğiz.

İş birliğinin içinde eğitimler, birlikte yol almak, staj programları, yeni bir takım programlar geliştirmek var, daha da önemlisi birlikte geliştirilen yeni bir kalite modeli var."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER