Genel

Yerli ilaç startup şirketi 5 milyon liralık değerleme aldı

- MaQasid Melek Yatırımcı Ağı Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi Yavuz Selim Sılay: - "Startupların tutkulu olmaları lazım. Türkiye’de kuluçka merkezlerimizin sayısı artıyor. "

Yerli ilaç startup şirketi 5 milyon liralık değerleme aldı
30-11-2019 13:49

 MAIN Diamond Melek Yatırımcısı Enes Uğurlu, yerli ilaç sektörünün yükselen firmalarından PRP İlaç & Sağlık Ürünleri AŞ'ye 5 milyon liralık değerleme üzerinden yatırım yaptı.

Türkiye'de faizsiz finansal prensiplerle çalışan ve özellikle Türkiye, Avrupa ve MENA Bölgesi'ndeki yatırımcılara odaklanan "MaQasid Melek Yatırımcı Ağı Programı"nda tanıtılan firmalardan PRP İlaç & Sağlık Ürünleri AŞ'ye Türkiye'nin en genç melek yatırımcılarından, MAIN Diamond üyesi, aynı zamanda Erban ve Kültepe AŞ fonu yatırımcılarından Enes Uğurlu (25) 5 milyon TL'lik değerleme üzerinden yatırım yaptı.

MaQasid Melek Yatırımcı Ağı (MAIN) Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Selim Sılay tarafından 3'üncüsü gerçekleştirilen programda, teknoloji tabanlı globale açılma vizyonu olan 7 etik startup firması, Türkiye'den ve uluslararası 10’u aşkın ülkeden DealHackers İstanbul programına katılan 80'i aşkın ulusal ve uluslararası melek yatırımcılar ve fon yöneticileri ile bir araya gelme fırsatını yakaladı.

- "Türkiye'ye yatırım yapanlar yarına da yatırım yapıyor"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Baş Proje Direktörü Ahmet Cüneyt Selçuk, doğrudan yabancı yatırımların sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir bileşeni olduğuna inandıklarını belirterek, "Özellikle Türkiye gibi dinamik bir gelişmekte olan ekonomi için çok önemlidir." dedi.

Selçuk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin doğrudan yatırımları çekmedeki güçlü performansının arkasındaki 3 ana neden var. Birincisi, güçlü iç pazar. Nüfusun yarısı 32 yaşın altında. Bu rakam Avrupa Birliği ülkelerinde 42'dir. AB ülkeleri ile karşılaştırıldığında, Türkiye çok genç ve Türkiye'nin nüfusu artıyor. Gelecek tahminlerine göre, Türkiye’nin nüfusunun 2050’de 105 milyona ulaşması bekleniyor.

Yani Türkiye'ye yatırım yapan yatırımcılar, sadece Türkiye'nin bugününe yatırım yapmıyor, yarınına da yatırım yapmış oluyor. İkinci sebep, Türkiye'nin eşsiz jeostratejik konumu. Türkiye'ye yatırım yapan küresel şirketler sadece Türkiye pazarından faydalanmıyor, çevre pazarlardan da faydalanıyor. Üçüncü sebep ise Türkiye'de sahip olduğumuz yatırımcı dostu yatırım ortamı."

- "Faizsiz ve ahlaki prensiplerle Türkiye’de melek yatırımcılık alanında bir ilk"

Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu (BTYK) Üyesi Dr. Osman Coşkun da programa 10'u aşkın ülkeden yatırımcıların katıldığını belirterek, "Türkiyedeki lisanslı, SPK onaylı sayılı portföy yönetim şirketinden biri olan MaQasid Portolyonun ortaklığında açılan MAIN Melek yatırım ağını tebrik ediyor, önemsiyor ve çalışmalarını en başından beri çok yakından takip ediyor ve büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

Multidisipliner çalışmaya ve bu çalışmaların finansa ulaşarak global marka haline gelme sürecinde hızlanması adına MAIN gibi kuruluşların önemli rol oynadığını aktaran Coşkun, şunları kaydetti:

"Özellikle Cumhurbaşkanlığı BTYK adına faizsiz ve ahlaki prensiplerle Türkiye’de melek yatırımcılık alanında bir ilki başlatmanız beni de özellikle çok heyecanlandırdı ve mutlu etti. Yavuz Selim Sılay'ın liderliğinde MAIN'in daha Şubat 2019'da kurulmasına rağmen, 600den fazla girişimci firmayı analiz edip ilaç, tıbbi cihaz, biyoteknoloji ve tarım teknolojisi alanlarında şu ana kadar toplamda 15,5 milyon TL değerleme ile yaptığınız yatırımların sayı ve miktarının hızla artmasını temenni ediyor, İstanbul'un finans inovasyon, girişimcilik ve yatırım merkezi olarak parlayan geleceğinde yapacağınız önemli katkılar için hepinizi ayrı ayrı kutluyorum."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER