Gündem

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz: Siyasi bürokratik sistem çökmüştür!

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın açıklamasında siyasi bürokratik sistemin çöktüğünü iddia etti

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz: Siyasi bürokratik sistem çökmüştür!
08-12-2020 07:20

ANKARA - ÖZEL

Yenilik PartisiGenel Başkanı Öztürk Yılmaz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın açıklamasında çeşitli konulara değindi.

Bütçe ile ilgili ciddi sorunların olduğunu ifade eden Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;

"245 MİLYAR TL AÇIK VAR"

"Bütçe geliyor ve kabul edilecek, 245 milyar TL açık var. Devlet harcama bütçesi 1 trilyon 300 milyardan daha fazla ve  açık 2021'de 245 milyar TL olacak.

Böyle bir dönemde Sayın Cumhurbaşkanı’nın; “Pandemi nedeniyle bazı ülkelere bütçe desteği sağlıyoruz” açıklaması son derece talihsiz ve yanlış bir açıklama olmuştur. Umuyoruz. böyle bir yola tevessül edilmez. Bu hükümet, bu salgını kötü yönetti. Ekonomiyi kötü yönetti. Eğitimi kötü yönetti ve adaleti kötü yönetti."

"SİYASİ BÜROKRATİK SİSTEM ÇÖKMÜŞTÜR"

"Devlet şu anda Bürokratik olarak İflas etmiş çökmüş durumdadır" diyen Yılmaz, açıklamasında şunları ifade etti:

"Siyasette bir tiyatro oynuyor. Burası bir tiyatro salonu kabul edenler kabul etmeyenler salonu. Genel kuruldaki tiyatro salonu ve grup toplantılarının yapıldığı tiyatro merkezlerini hep birlikte izliyoruz.

Hiç kimse kusura bakmasın açık konuşacağım herkesin sorumluluğu var burada biz 16 Nisan referandumunda rejim değişiyor.

Tek Adam rejimi ihdas ediliyor. Türkiye'de son derece kötü bir yönetim gelecek ve yönetim artık Türkiye yönetemeyecek dediğimiz anda bazı kişiler hala özellikle kampanya yürüttüğümüz yerlerde birkaç sosyal yardım ile  birkaç boyalı vaat ile oyların rengini değiştirdiler ve o kötü anayasa değişikliğine Evet dediler.

Şimdi gelinen nokta  ortada. Türkiye'de siyasi Bürokratik sistemi çökmüştür. Bunun biri tarafından ilan edilmesini beklemek hayalciliktir bakınız."

"BUNLAR TACİR, TİCARETÇİ"

"Bir ülke hayal edin. Sağlık Bakanı var, Hastaneleri var. Eğitim Bakanı var , Okulları var. Turizm Bakanı var otelleri var. Bunlar Tacir ticaretçi ve bunları getirip Bakan yapmışsınız ve bunların hiç bir tanesinin ne otelleri olan Turizm Bakanını  hastaneleri olan sağlık bakanının ne de okulları olan Milli Eğitim Bakanı  herhangi bir zarara uğramıyor."

"VATANDAŞIN DURUMU İÇLER ACISI"

Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Şu anda vatandaşın durumu içler acısı ve bu kişiler Devleti yönetiyorlar arkadaşlar. Bir taraftan da muhalefet var. Muhalefet salıdan salıya TBMM Grup salonunda bir Tiyatro Merkezi kurulmuş orada orada sen böylesin. Sen şöylesin diyerek toplumu oyalayan Tamamen hiçbir işe yaramayan bomboş. Sözlerle toplumun gündemini meşgul eden bir tiyatrocu muhalefet var.

Böyle bir pandemi döneminde Erdoğan'ın Tabii ki meydanı boş bulunca kendi içerisinde kendi halkından esirgediği parayı dışarıdaki bazı ülkelerin  pandemi nedeniyle bütçe açıklarının giderilmesine Katkı sağlamak için vereceğini açıklaması doğru dürüst tepkide doğurmuyor."

"MİLLET AÇ, İNSANLAR AÇ"

"Millet aç sokak aç insanlar aç aç insanlar. İnsanlar umutsuz ,  çaresiz vergisini ödeyemiyor. Hiçbir şekilde insanlar yaşayamıyor. Yaşam zorlaştı" sözleriyle açıklamasını sürdüren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Kulaklarınızı Gözlerinizi açın. Böyle bir ortamda Kimseye bir kuruş para gönderemezsiniz. İnsanlar aç, işinden oluyor. Kafeler lokantalar kapanmış. Bu ülkeyi bu kadar aşağılamasına izin vermeyeceğiz.

Bugün Türkiye'de her şey çökmüştür. Bütçe getiriyorsunuz Denetim yok , ne olacağına ilişkin bilgi yok Sadece salon muhalefeti halktan kopuk , halkın hiçbir gerçeğini göremeyen işlevsiz kapasitesiz ve bomboş bir muhalefet.

Böyle bir dönemde bütçe desteği sağlayacağına  vergileri düşüreceksin vatandaşa sosyal yardım yapacaksın gıda bankası kuracaksın. Kimse gelip sana oy vermek zorunda kalmayacak.

Sen bu parayı milletten topluyorsun  insanlara karşılıksız bedelsiz hiçbir siyasi beklenti olmadan da yardım  yapacaksın .

Bu Devletin mutlaka düzeltilmesi gerekir . Bizim bir ömrümüz var. Bu büyük bir mücadeledir.

Bu mücadele eğrilere karşı doğrunun mücadelesidir. Yalancılara Karşı doğru namuslu yaşayanların mücadelesidir. Bunlar birbirinin aynısı olmuş kopyası olmuş. Birbirinin karbon kopyası olmuş. Bu meclise çok alışmışlar rahatları hiç kaçmıyor. Erdoğan toplumdan kopmuş subayevlerindeki evinden taşınıp saraya geldikten sonra toplumdan kopmuştur bitmiştir bu iş.

Normal bir söz konuşma zamanı geçmiştir. 245 milyar TL Siz açık vereceksiniz..

Gerçek rakam belki bunun daha üstünde olacak  neymiş gelip başka ülkelere bütçe desteği sağlayacaksınız Kimin parasıyla sağlıyorsunuz siz?"

"SİYASET KORKAN ADAMIN YERİ DEĞİLDİR"

Yılmaz, "Kılıçdaroğlu korkuyormuş korkuyorsan ne siyaset yapıyorsun korkan adamın yeri değildir burası. İnsanlar işten atılıyor, insanlar aç susuz, sen kendinden korkuyorsun sen kendinden korkarsan millet daha fazla korkar, çekilip çıkacaksın. Sen kurgulu ittifaklara ayıracağın vakti millete ayırsaydın, milletin gerçek sorunlarının neler olduğunu anlardın" dedi.

"İNSANLAR UMUTSUZ YOKSUL ÇARESİZ"

Öztürk Yılmaz, son olarak şunları ifade etti: "İnsanlar aç umuttsuz yoksul çaresiz, sen bunun bilmiyorsun, diğer muhalefetin küçük ortakları da aynıdır. Çare yok çare topyekun bunlara karşı olmaktır.

Türkiye’nin  bir kuruş parası dışarıya gitmemelidir. bu dönemde Birisinin buna karşı gelmesi gerekiyor burada bütçe boşuna yapılıyor."


Ömer Faruk Dilek, dikGAZETE.com




 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER