Yerel haber-Şirket Haber

Yeni Megane E-Tech Electric, Münih Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı

"Yeni Megane, Renault'nun yaklaşık 10 yıl önce başlattığı elektrikli devrimi temsil ediyor"

Yeni Megane E-Tech Electric, Münih Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı
06-09-2021 15:36

İSTANBUL

Münih Otomobil Fuarı'nda tanıtılan ve ön siparişe açılan yeni Megane E-Tech, Avrupa'da Mart 2022'de satışa sunulacak.

Renault açıklamasına göre, yeni Megane E-Tech; tasarımı ve çok yönlülüğüyle, 26 yılda dört farklı nesille uzun soluklu bir başarı hikayesi oluşturan Megane efsanesinin mirasını devam ettiriyor.

Münih Otomobil Fuarı'nda tanıtılan model, dışarıdan kompakt boyutlara sahipken, iç mekanda konforlu bir genişlik sunuyor.

Yeni bağlantılı bilgi-eğlenci sistemi OpenR ile gelen yeni Megane E-Tech Electric, 60 KWh'lik ince tasarıma sahip bataryası ile 470 kilometre menzile sahip olacak.

Avrupa'nın önde gelen elektrikli araç merkezi ElectriCity üretimi olan araç, Nesil 2.0 elektrikli araçların ilki olma özelliğini taşıyor. Münih Otomobil Fuarı'nda tanıtılarak ön siparişe açılan yeni Megane E-TECH, Avrupa'da gelecek yılın şubat ayında siparişe başlayıp martta satışa sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Luca de Meo, "Yeni Megane, Renault'nun yaklaşık 10 yıl önce başlattığı elektrikli devrimi temsil ediyor. Verimlilik ve sürüş keyfinden hiçbir ödün vermeyen model, elektrikli araç teknolojisini ulaşılabilir kılarak demokratikleştiriyor. Yeni Megane, elektrikli araçların GTI'sı olarak hayal edilip ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

- Elektrikli DNA ile tasarlandı

Verilen bilgiye göre, elektrikli araçlar için tasarlanan bir platformdan yararlanan yeni Megane E-Tech Electric, temelde elektrikli "heyecan uyandıran teknoloji" tasarım diliyle hayat buluyor. Söz konusu tasarım dili, yeni modele zarif ancak güçlü bir karakter kazandırıyor. Geniş iç mekan ve yenilenen ergonomi, yolculara daha iyi bir deneyim sunmak için bir araya geliyor.

Yeni Megane E-Tech Electric'in tasarım sürecinin temel yaklaşımı aerodinamik performansı iyileştirmeye dayanıyor. Aracın yüksekliği, ince tabanlı lastikler, ön hava girişleri ve tampon kenarlarındaki karakter çizgileri olmak üzere tüm detaylar araca modern bir his verirken, aynı zamanda yakıt verimliliğini de artırmaya yardımcı oluyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER