Spor

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu: İyi bir takım olacağız

Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, iyi bir takım olacaklarını belirterek, "Kadroda eksiklerimiz vardı onları da tamamladık. İnşallah güzel günler ileride diye düşünüyorum." dedi.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu: İyi bir takım olacağız
07-10-2020 19:32

MALATYA (AA) - Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Hamza HamzaoÄŸlu, iyi bir takım olacaklarını belirterek, "Kadroda eksiklerimiz vardı onları da tamamladık. Ä°nÅŸallah güzel günler ileride diye düÅŸünüyorum." dedi.

HamzaoÄŸlu, kulübün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında, lige iyi baÅŸlayamadıklarını söyledi.

Fatih Karagümrük maçında oyun anlamında iyi bir görüntü ortaya koyduklarını belirten HamzaoÄŸlu, ancak üretkenliklerinin çok zayıf olduÄŸunu, rakibin geldiÄŸi her pozisyonda golle buluÅŸtuÄŸunu ifade etti.

Müsabakada daha fazla rakip ceza sahasında olmalarına raÄŸmen gol atamadıklarını aktaran HamzaoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Ä°kinci maçımızda ise Göztepe ile beraber kaldık. O maçta daha dirençli ve toparlanmış halde oynadık. Daha sonra Trabzon'da maÄŸlup olduk. Dördüncü haftada ise eksikleri tamamladık. Her ne kadar fiziksel olarak hazır olmasa da bazı oyuncularımızı oynatıp onları görmeyi tercih ettik. Bunda da doÄŸru yaptığımızı gördük. Bu da bizi mutlu etti. Antalyaspor'a karşı iyi bir galibiyet aldık. Bu da bize oldukça iyi moral verdi. Antalyaspor maçında oynadığımız oyun gelecek için umut verdi. Ä°nÅŸallah bundan sonraki maçlarda oyunumuzu daha da geliÅŸtirerek daha oturmuÅŸ bir takım görüntüsüyle yolumuza devam ederiz."

"Güzel günler ileride"

HamzaoÄŸlu, ÅŸapkalarını hep önlerinde tuttuklarını dile getirerek, "Sürekli düÅŸünüp, neyi nasıl daha iyi yapabiliriz onun derdindeyiz. Önceki oynadığımız maçlardaki eksiklerimizi çok net biliyoruz, bunların hepsinin farkındayız. Ä°yi bir takım olacağız. Kadroda eksiklerimiz vardı onları da tamamladık. Åžu anda 30 kiÅŸilik listemiz hazır ve bütün oyuncularımız zamanı geldiÄŸinde takıma katkı saÄŸlamak için hazır vaziyette bekliyor. Ä°nÅŸallah güzel günler ileride diye düÅŸünüyorum." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Transferlerden memnun olduÄŸunu aktaran HamzaoÄŸlu, "Son transferlerle ÅŸu anda kadromuzun her bölge için alternatifli ÅŸekilde kurulduÄŸunu düÅŸünüyorum. Åžu anda ihtiyacımız olan ÅŸey biraz zaman ve beraber oynamak. Oyuncular birlikte antrenman yaptığı, maçları oynadığı sürece oyunlarını daha da geliÅŸtirecekler." diye konuÅŸtu.

"BeÅŸ oyuncu deÄŸiÅŸikliÄŸi sürekli olmalı"

HamzaoÄŸlu, bu sezon çok farklı bir lig izleyeceklerini aktararak, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Her takım 30'ar kiÅŸilik kadro yaptı. Bütün takımlar artık çok geniÅŸ kadrolara sahip. Bu kadronun yönetimi, motivasyonu önemli. Pandemi süreci de var. BeÅŸ oyuncu deÄŸiÅŸikliÄŸi sürekli olmalı. Federasyonumuz böyle bir karar aldı. Bence çok doÄŸru bir karar hem yetiÅŸecek genç oyunculara süre verme adına hem de yoÄŸun maçlar nedeniyle futbolcuların belki de sakatlanmasının önüne geçilmiÅŸ olacak. BeÅŸ oyuncu deÄŸiÅŸikliÄŸi kararı bence bu seneki futbolumuzun güzel olmasını saÄŸlayacak en önemli karar."

"Ligi ilk 10'un içerisinde bitiririz diye düÅŸünüyorum"

Sezon içerisindeki sürecin takımı hedefe götüreceÄŸini bildiren HamzaoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Bir hedef vermek istemiyorum. Hedefimiz her ÅŸeyden önce oynayacağımız bir sonraki maça en iyi ÅŸekilde hazırlanmak, bu kadroyla oynayabileceÄŸimiz en iyi oyunu oynayabilmek, daha pozitif futbol oynamak, hücum organizasyonlarında daha etkili olmak, savunmada mümkün olduÄŸunca rakibi kalemizden uzak tutarak oynayabilmek. Ligi ilk 10'un içerisinde bitiririz diye düÅŸünüyorum ama inÅŸallah bu yukarılara yakın olur. SaÄŸlam bir takım olduk. Taraftarımız hem takıma hem bizlere güvensinler. Hepimiz Yeni Malatyaspor'u daha iyi yerlere getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Her geçen gün daha iyi olacağız .Burada sabırlı olunmasını istiyorum. Zaman zaman maÄŸlubiyetlerimiz olacak önemli olan o kötü günlerde birbirimize destek olabilmek. Taraftarın desteÄŸine her zaman ihtiyacımız var."

HamzaoÄŸlu, Fraport TAV Antalyaspor maçında kaleci Abdulsamed Damlu'ya ÅŸans verdiÄŸini hatırlatarak, hazır olan tüm futbolcuların forma ÅŸansını yakalayabileceÄŸini söyledi.

Teknik direktörlüÄŸe Malatya'da baÅŸladığını anımsatan HamzaoÄŸlu, kentte huzurlu bir ortamda çalıştığını, halkın da kendilerini baÄŸrına bastığını, baÅŸarılı olmak için mücadele ettiklerini ifade etti.

"Hücum futbolunu seviyorum"

HamzaoÄŸlu, ligin 5. haftasında deplasmanda oynayacakları Ä°ttifak Holding Konyaspor maçının hazırlıklarına bugün baÅŸlayacaklarını aktararak, ÅŸunları kaydetti:

"Antrenmanlarımızı aralıksız sürdüreceÄŸiz. Konyaspor önemli rakip. Bundan sonraki her maç bana göre final gibi geçecek. Çünkü alınacak her puan çok önemli hale gelecek. Hücum futbolunu seviyorum. Çünkü futbol golle, pozisyonla güzel. Sadece orta sahada geçen bir maç hiç kimseye zevk vermiyor. Sonuçta bu bir spor ve ÅŸov oyunu. Bunun meyvesi de gol. O zaman gole dönük birçok ÅŸey olması lazım. Berabere biten maçları aslında sevmem. Er meydanına iki pehlivan çıkıyorsa biri diÄŸerini yenmeli diye düÅŸünüyorum. Biz yenebiliyorsak biz yenelim eÄŸer rakibimiz bizden daha iyi oynamış, hak etmiÅŸ ve kazanmışsa onun elini sıkmayı da bilelim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER