Yerel haber-Şirket Haber

Yeni doğal gaz keşfi enerji sektörünün sürdürülebilirliğine katkı sunacak

“Türkiye’nin halen yüzde 99 dışa bağımlı olduğu doğalgaz arzının önemli bir bölümünü yerli üretim ile sağlayabilir seviyeye...

Yeni doğal gaz keşfi enerji sektörünün sürdürülebilirliğine katkı sunacak
05-06-2021 18:01

İSTANBUL 

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) Direktörü Bora Şekip Güray, yeni doğal gaz keşfine ilişkin Türkiye enerji sektörünün sürdürülebilir büyümesine çok boyutlu fayda sunmasının beklendiğini bildirdi.

Güray, doğalgaz rezervi konusundaki son gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bora Şekip Güray, Karadeniz’de son dönemde yoğunlaşan aramaların neticesinde ve son olarak açıklanan yeni keşif ile birlikte toplam 540 milyar metreküpe ulaşan doğalgaz keşfinin, Türkiye enerji sektörünün sürdürülebilir büyümesine çok boyutlu fayda sunmasının beklendiğini belirtti.

Doğalgaz konusundaki gelişmelerin olumlu olduğunu belirten Güray, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin halen yüzde 99 dışa bağımlı olduğu doğalgaz arzının önemli bir bölümünü yerli üretim ile sağlayabilir seviyeye gelmesini sağlayabilecek adımlar, birincil enerji kaynaklarında halen yüzde 70'in üzerinde olan toplam ithalat oranının ve salgın etkisi ile dünyada ve Türkiye’de enerji talep artışında önemli daralmanın olduğu geçen yıl dahi 30 milyar dolara yakın gerçekleşen toplam enerji ithalat faturasının azaltılmasına katkı verecektir.”

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER