Yerel haber-Şirket Haber

Yemeksepeti ve Delivery Hero'nun Türkiye'de kuracağı merkezin teknolojik direktörlüğü Umut Gökbayrak'a emanet

"Teknoloji ihracatına katkıda bulunacağımız bu merkezde, tamamen uzaktan çalışma fırsatı sunarak ilk aşamada 1000 kişilik bir ekip kuracağız"

Yemeksepeti ve Delivery Hero'nun Türkiye'de kuracağı merkezin teknolojik direktörlüğü Umut Gökbayrak'a emanet
24-08-2021 16:14

İSTANBUL

Yemeksepeti, Delivery Hero ile "Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi" adıyla Türkiye'de kuracağı dev yapı için ilk adımı attı ve Teknoloji Direktörlüğü (CTO) görevine Umut Gökbayrak'ı getirdi.

Yemeksepeti açıklamasına göre, Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde sadece Türkiye'de Yemeksepeti için değil, Delivery Hero bünyesindeki 40'a yakın ülkedeki operasyonlar için de yazılım ve teknoloji altyapısı geliştirilecek ve ilk yıl içinde 1000 kişilik istihdam sağlanacak.

Umut Gökbayrak, Türkiye'de kurulan teknoloji ve inovasyon merkezinde sadece Yemeksepeti için değil, yaklaşık 40 farklı ülkedeki operasyonlar için yazılım ve teknoloji geliştirme ve ihracından sorumlu olacak.

25 yılı aşkın deneyime sahip bir yazılım mühendisi ve girişimci olan Gökbayrak, bugüne kadar 9 girişimin parçası oldu. 12 yıldan fazla süre kurumsal işletmelerde, uzman ve yönetsel çeşitli rollerde görev aldı. 2017 yılından itibaren çeşitli büyük ölçekli kurumlarda danışman olarak çalışan Umut Gökbayrak'ın ek olarak toplamda 5 yıl, erken aşama girişim sermayesi fonları üzerine tecrübesi bulunuyor.

Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden 2001 yılında mezun olduktan sonra Yapı Kredi Bankası, Turkcell, Aslanoba Group ve Hürriyet gibi şirketlerde çalışan Umut Gökbayrak, son olarak da kurucusu olduğu Prompt API'de görev alıyordu. Teknoloji danışmanlığı, yazılım geliştirme ve CTO gibi çeşitli görevlerde deneyimli olan Umut Gökbayrak, iş geliştirme becerilerine sahip bir yazılım geliştirici, ayrıca pek çok inovasyona imza atan bir girişimci konumunda bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER