Eğitim

“Yarıyıl tatilinde test çözdürmek yerine tasarım yaptırın”

Tatile çıkacak öğrencilere ve velilere seslenen Dr. Devrim Akgündüz, öğretmenlerin, öğrencilere tasarım yapabilecekleri ödevler vermesini tavsiye etti.

“Yarıyıl tatilinde test çözdürmek yerine tasarım yaptırın”
19-01-2019 10:22

İlk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 18 milyona yakın öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Yarıyıl tatilinde sık sık gündeme gelen ödev konusunu değerlendiren İstanbul Aydın Üniversitesi STEM Merkezi Müdürü Dr. Devrim Akgündüz, öğrencilere test ağırlıklı ödevler yerine tasarım ve kodlamaya yönelik ödevler verilmesinin daha yararlı olacağını söyleyerek “Bu tip ödevlerle çocuklar saatlerce ilgilenebilir” diye konuştu.

“Adına ‘ödev' dememiz şart değil...”

“Ödev öğrencinin öğrenmesine yönelik olmalı” diyen Akgündüz, daha sonra şunları ifade etti:

“Sınav ve öğretim programının yetiştirilmesi kaygısı ile verilen test çözme ödevleri, öğrencileri ve dolayısıyla velileri de strese sokuyor. Oysa öğrencilerin daha çok kendilerini geliştireceği türden ödevlere ihtiyacı var. Aslında bunlara “ödev” diye bir isim de verilmesine gerek yok.

Gerçek bir hayat problemine odaklanmak da bir ödev niteliği taşıyabilir. Sonuç odaklı ödevlerin öğrencilerin gelişimine katkısı çok sınırlı olur.

Öğrencilerin zaten sıkıcı olan bu tip ödevlerden ziyade, onların zihinsel ve bedensel gelişimlerini sağlayacak ödevlere ağırlık verilmesi gerekir. Bunlar da ailelerin de katılabileceği eğlenceli tasarımlar ve deneyler yapmaktır.” 

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER