Genel

Yapımcı ve sunucu Bekir Develi'den 'Evde kal' çağrısı

Yapımcı ve sunucu Bekir Develi, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemlere uymanın önemine dikkati çekerek vatandaşlara "Evde kal" çağrısı yaptı.

Yapımcı ve sunucu Bekir Develi'den 'Evde kal' çağrısı
01-04-2020 15:34

ESKÄ°ÅžEHÄ°R(AA) - Yapımcı ve sunucu Bekir Develi, AA muhabirine, ÅŸer sanılanın ardında hayır olabileceÄŸi düÅŸüncesiyle yaÅŸadığını ve "gönüllü karantina" süresince içsel muhasebe yapma fırsatı bulduÄŸunu söyledi.

Ä°stanbul'da ailesiyle yaÅŸamı eve sığdırıp, baÅŸka insanlara zarar vermemek ve zarar görmemek adına alınan tedbirlere uyduklarını anlatan Develi, ÅŸöyle devam etti:

"Hanımla yeni olan ama giymediÄŸimiz kıyafetlerimizi ayırdık. Çocuklarımla zaman geçiriyorum. Onlar bilgisayar ya da konsolla oyun oynarken 'Size bu imkanları sunan Allah'a ÅŸükretmek için hep birlikte namaz kılmaya var mısınız?' gibi cümleler kurup, evde namaza cemaat oluÅŸturuyorum. Evet, camilerde cemaat olamıyoruz fakat belki de evde cemaat oluÅŸturduÄŸumuzda bu dönemde daha çok sevap kazanırız."

"Eskiden de evde olamamaktan ÅŸikayet ediyordun"

Develi, daha önce "Ä°ÅŸten güçten çoluÄŸumuzun çocuÄŸumuzun yüzünü görmeye fırsatımız olmuyor." diye yakınanların ÅŸimdi evlerinde ailesiyle vakit geçirebildiÄŸini dile getirdi.

Evde olmaktan da sıkılmaya baÅŸlayanlar olduÄŸunu söyleyen Develi, "Eskiden de evde olamamaktan ÅŸikayet ediyordun. Ne oldu? Karantinanın üçüncü günü kafalar attı. Rutinden sıkılıyorduk, ÅŸimdi herkes rutini ister oldu." ifadesini kullandı.

Bekir Develi, "Daha iyisini hak ediyor muyum? KulluÄŸumla, yaÅŸantımla Allah rızasının neresindeyim? 24 saatimin ne kadarını Allah için harcıyorum?" gibi sorular sorarak kendisiyle muhasebe yaptığını aktardı.

Rutinin ne kadar değerli olduğunu anladığını vurgulayan Develi, şunları kaydetti:

"Çocukları maç yaparken izlemek ne güzelmiÅŸ, yürümek ne büyük bir nimetmiÅŸ; bunları idrak ettik. Ofiste tartıştığımız, sevmediÄŸimiz arkadaşı da özledik, her gün bindiÄŸimiz otobüsü de özledik. Aslında biz biraz da pozitif tarafından bakacağız bu musibete, ders çıkaracağız. Åžimdi herkes daha çok seviyor, daha çok özlüyor, daha çok düÅŸünüyor."

Develi, devlet tarafından alınan önlemlere herkesin uyması gerektiÄŸini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER