Genel

Yapı Kredi Genel Müdürü Erün: Normalleşme adımları ekonomik istikrar adına büyük katkılar sağlıyor

Yapı Kredi Genel Müdürü Erün, normalleşme adına atılan adımların, alınan kararların ve sektör temsilcileriyle...

Yapı Kredi Genel Müdürü Erün: Normalleşme adımları ekonomik istikrar adına büyük katkılar sağlıyor
27-12-2020 18:08

Yapı Kredi Genel Müdürü Gökhan Erün, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine, Yapı Kredi ve sektörün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dönemindeki çalışmaları hakkında bilgi verirken, geleceğe ilişkin öngörülerini paylaştı.

"2020 yılında, pandemi nedeniyle küresel çapta daha önce hiç yaşamadığımız kadar zor bir dönemden geçtik." diyen Erün, birçok sektörde iş yapış şekillerinin değiştiğini veya yeniden değerlendirildiğini, pek çok eski alışkanlığın yerini yenilerine bıraktığı bir sürecin yaşandığını belirtti.

Erün, yılın ikinci çeyreğinde Kovid-19 vakaları artarken, bu durumun global ekonomik etkilerinin de net olarak görülmeye başlandığını söyledi.

Bu etkileri sınırlamak adına tüm dünyada çeşitli tedbirler alınırken, hayata geçirilen önlemler sayesinde küresel piyasalarda da kısmi bir iyileşmeye şahit olduklarını ifade eden Erün, "Yılın üçüncü çeyreği ekonomik olarak alınan olağanüstü tedbirler eşliğinde normale dönüşle devam etti. Son çeyrekte yükselen vaka sayılarıyla beraber, şimdi tüm dünyada tekrar sıkı önlemlere geçilen ve bunun etkilerini takip ettiğimiz bir dönemdeyiz." diye konuştu.

Erün, Türkiye ekonomisinin de tüm dünya gibi salgının olumsuz etkileriyle ikinci çeyrekte sert şekilde daralsa da yılın üçüncü çeyreğinde ayrışarak güçlü bir iyileşme sürecine girdiğini vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER