Politika

Yalçın Akdoğan: Birçok meselede yalnız bırakıldık!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Birçok meselede yalnız bırakıldık. Göçmen meselesinde yalnız bırakılmıştır. Terörle mücadelede yalnız bırakılmıştır. Benim teröristim iyi senin teröristin kötü. Hep çifte standart olmuştur”...

Yalçın Akdoğan: Birçok meselede yalnız bırakıldık!
19-04-2016 22:28
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Birçok meselede yalnız bırakıldık. Göçmen meselesinde yalnız bırakılmıştır. Terörle mücadelede yalnız bırakılmıştır. Benim teröristim iyi senin teröristin kötü. Hep çifte standart olmuştur” dedi.
Gaziantep’te düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Zirvesi’ne Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Lübnan İçişleri ve Belediyeler Bakan Danışmanı Khalil Jbara, 14 ülkeden yaklaşık 50 belediye başkanı ile 160 yabancı kuruluş temsilcileri, ulusal ve uluslararası yabancı yardım kuruluşları temsilcileri katıldı. Zirve öncesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Barış ve Ritim grubu bir gösteri düzenledi.
Zirvede konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Dünyada artık devletler, ülkeler birbiriyle yarışmıyor. Şehirler kentliler birbiriyle yarışıyor, rekabet ediyor. bu yüzden bizde hükümet olarak temel önceliği yerel yönetimlerin güçlendirilmesine verdik ve ana sloganımız demokrasi yerelde başlar, kalkınma yerelde başlar. Şeklinde oldu” dedi

“İNSANİ KRİZE RAĞMEN TÜRKİYE, AÇIK KAPI POLİTİKASI İZLEDİ”
İkinci dünya savaşından sonra en büyük krizin Suriye krizi olduğunu belirten Akdoğan, “Suriye’de yaşanan kriz ortada ikinci dünya savaşından bu yana yaşanan en büyük insani krizdir bu. 500 bine yakın insan hayatını kaybetti 6 milyonu çocuk olmak üzere 14 milyon insan insani yardıma muhtaç durumda. 6,5 milyon insan yerinden yurdundan oldu. 4,6 milyon insan ise komşu ülkelere göç etmek durumda kaldı. Ve bütün bu insani krize rağmen Türkiye, açık kapı politikası izledi. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkese kucağını açtı, sınırlarını açtı, gönlünü açtı ve insanların hayata tutulması için Suriyeli Iraklı kardeşlerinin hayata tutulması için ne gerekiyorsa yaptı” şeklinde konuştu.

“PARİS’TE ÖLENLE İSTANBUL’DA ÖLEN ARASINDA NE FARK VAR”
10 milyar dolar Suriyeli kardeşlerimiz için bu güne kadar bütçemizden harcama yaptık diyen Akdoğan, “Ama gelen dış yardımlar nedir? 462 milyon dolar. Birçok meselede yalnız bırakıldık. Göçmen meselesinde yalnız bırakılmıştır. Terörle mücadelede yalnız bırakılmıştır. Benim teröristim iyi senin teröristin kötü. Hep çifte standart olmuştur. Oysa ne farkı var Paris’te ölen insanla, İstanbul’da ölen insan arasında ne fark var. İkisi de insan değilim mi? Lahor’da ölen insanla Brüksel’de ölen insan arasında ne fark var” ifadelerini kullandı.
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) zirvesinde konuşma yapan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, “Gazi şehrimiz tüm dünyanın son zamanlarda yaşadığı, imtihandan geçtiği küresel göç ve küresel terörizmle imtihan edilen bir şehir. 911 kilometrelik Suriye sınırımızın ülke olarak 50 kilometresi biliyorsunuz Gazi şehrimizin sınırı. Biz Suriye ile çok kadim bir komşuluk ilişkimiz var. Merkezi yönetimimizin ve yerel yönetimimizin Gaziantep’te son 5 yılda başardığını insanlık tarihinin hiç unutmayacağını düşünüyorum. Dünyada mülteci sayısı olarak, sığınmacı sayısı olarak, sınırının ötesindeki 225 bin, kendi sınırları içersinde 2,7 milyonla birlikte 3 milyona yakın insana biz ensarlık yapıyoruz” diye konuştu.

“ÇARE BİZİZ, ÇARE KARDEŞLİĞİMİZ, ÇARE GEÇMİŞİMİZ, ÇARE MEDENİYETİMİZ, ÇARE TARİHİMİZ”
“Son 5 yıldan beri yaşadığımız koşmuşlarımızın yaşadığı bu drama bu iç savaşa, çocukların o gözündeki yaşa annelerimizin çocuklarını kaybetmesine çocukların annesiz babasız kalmasına dayanmak mümkün değil” diyen Yerlikaya, “Biz hiçbir zaman hesabi bir şekilde olaylara bakmadık. Hep hasbi ve insani olarak olaylara bakıp hep tarihten aldığımız ilhamla inancımızın bize verdiği medeniyetimizin bize verdiği mesajı yerine getirdik. Hep veren el alan elden üstündür. Komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışıyla koşularımıza darda kalmışa, yoksula, yetime, yaşlıya kapımızı açtık. Soframızı açtık. Gönlümüzü açtık. Çare biziz. Çare kardeşliğimiz, çare geçmişimiz, çare medeniyetimiz, çare tarihimiz diyorum. Bu çareyi bu ilacı bu özü yakalayarak, bize verilen ilahi mesajı alarak Ensar Muhacir ruhuyla bu süreci geçirip bütün dünyaya insanlık dersi verip vicdani sesimizi dinleyerek bu yolculuğa devam edeceğiz” dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER