Genel

Yahudi aktivist, İsrail zulmüne karşı Filistin'e yürüyor

Yahudi asıllı İsveçli aktivist Ladraa, "İsrail'in Filistin'e yaptığı zulümler ağırıma gidiyor. Filistin davasını anlatmak için, İsveç'ten Filistin'e kadar 4 bin 800 kilometre yürüyeceğim." dedi.

Yahudi aktivist, İsrail zulmüne karşı Filistin'e yürüyor
19-08-2017 16:58

STOCKHOLM (AA) - Yahudi asıllı Ä°sveçli aktivist Benjamin Ladraa, Ä°srail'in, Filistin'e yönelik zulmüne tepki göstermek amacıyla Ä°sveç'ten Filistin'e yürüyor.

Göteborg kentinden 15 AÄŸustos'ta yola çıkan Ladraa, yolculuÄŸunun Linköping kentindeki bölümünde AA muhabirine deÄŸerlendirmede bulundu.

Ä°srail zulmünü ve Filistin davasını anlatmak için 4 bin 800 kilometre yolu yürüyerek gitmeyi göze aldığını dile getiren Ladraa, ''Ä°srail, Gazze'ye fosforlu bomba atıyor. Hastaneleri, okulları, sivil insanları bombalıyor. Gazze'ye giden insani yardımlara engel oluyor. Halk susuz bırakılıyor. Gazze sınırına beton duvar örülüyor. Maalesef Filistinli insanların hakkı ve hukuku yok. Ä°srail'in Filistin'e yaptığı zulümler ağırıma gidiyor. Filistin davasını anlatmak için, Ä°sveç'ten Filistin'e kadar yürüyeceÄŸim." dedi.

Filistin davası için Kızılhaç'tan istifa etti

Yol boyunca geçeceÄŸi 7 veya 8 ülkede Filistin davasını anlatacağına iÅŸaret eden Ladraa, ''Ä°sveç, Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvat, Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs üzerinden Filistin'e ulaÅŸmayı umuyorum. Oldukça zor olduÄŸunu biliyorum ama bunun için Kızılhaç'taki görevimden istifa ettim.'' dedi.

"Ä°srail'in yaptığı çok büyük bir hak ihlali"

Ladraa, Kıbrıs'ta gemiye binerek Hayfa limanına ulaÅŸacağını belirterek, yolculuÄŸunun 1 yıl süreceÄŸini söyledi.

Ä°srail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine iliÅŸkin de Ladraa, "Mescid-i Aksa Camisi Ä°slam'ın en önemli üçüncü sembolü. Hangi dine ait olursa olsun bir mabede askerin girmesi ve ÅŸiddet kullanması kesinlikle kabul edilemez. Ä°nsan haklarına, din özgürlüÄŸüne aykırı. Ä°srail'in yaptığı çok büyük bir hak ihlali.'' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Muhabir: Atila AltuntaÅŸ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER