Genel

Wtech Akademi'de istihdam garantili Veri Tabanı Yönetimi Eğitimleri başladı

"Veri Tabanı Yönetimi eğitiminin, uzman yönetici yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum"

Wtech Akademi'de istihdam garantili Veri Tabanı Yönetimi Eğitimleri başladı
23-12-2019 17:43

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, banka olarak destekledikleri Veri Tabanı Yönetimi Eğitim Programı'na ilişkin, "Teknoloji üssümüz Intertech'in 'inovation forever' felsefesini birebir yansıtan, uzun yıllardır sahiplendiğimiz, inovasyon kavramını barındıran Veri Tabanı Yönetimi eğitiminin, uzman yönetici yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Teknolojide Kadın Derneği'nin DenizBank, Intertech, Microsoft Türkiye ve HumanGroup iş birliğiyle Deniz Akademi'de hayata geçirdiği Veri Tabanı Yönetimi Eğitim Programı, düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, programın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, toplam 20 kişinin katılımıyla düzenlenecek eğitim programı ile veri tabanı yönetimi üzerinde uzmanlaşma sağlanırken, program sonunda SQL sertifikasyon sınavından başarıyla geçen kişilerin ilgili kurumlarda istihdam edileceğini, Nisan 2020'ye kadar sürecek eğitimlerin Deniz Akademi'de yapılacağını bildirdi.

Ateş, kurum olarak yenilikçi ve insan odaklı bir yaklaşımı benimsediklerini, dönüşüm çağında ayakta kalmak isteyen tüm firmalar için sürekli gelişimin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Yapay Zeka (AI), Artırılmış Gerçeklik (AR), 5G ve Her Şeyin İnterneti (IoT) alanında teknoloji üreten nitelikli insan kaynağının şirketler ve ülkeler için önemini vurguladı.

Başlayan Veri Tabanı Yönetimi Eğitim Programı'nın Türkiye'de nitelikli insan kaynağı için yeni bir dönemi başlattığını aktaran Ateş, eğitimin katılımcılarına, "Bu eğitim sizler için eşsiz bir fırsat, bunu iyi değerlendirmenizi öneriyorum." dedi.

- "İnsanımızın gelişimi için eğitime yönelik çalışmaları desteklemeyi görev bildik"

Hakan Ateş, DenizBank olarak inovasyon kültürünü faaliyetlerinin odağına alarak pek çok alanda öncü projelere imza attıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"DenizBank olarak kurulduğumuz günden bu yana tüm faaliyetlerimizin içinde aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinci yeşerttik. Teknolojinin itici gücüyle sektöründeki çalışmalarda ön alan, onları belirleyen ve hatta yönlendiren kurum yapımızla önemli projelere imza atarken, aynı zamanda en değerli hazinemiz olan insanımızın gelişimi için de kültür, sanat, spor ve eğitime yönelik çalışmaları desteklemeyi görev bildik. Albert Einstein'ın 'Hayal kurmak bilgiden daha önemlidir. Çünkü bilgi sınırlıdır ancak hayal kurmak tüm evreni kapsar' sözünden hareketle, dijitalin sunduğu yeni dinamikleri keşfetmek, burada yeni ufuklara açılmak üzere büyük heyecan hissediyoruz.

Teknoloji üssümüz Intertech'in 'inovation forever' felsefesini birebir yansıtan, uzun yıllardır sahiplendiğimiz, inovasyon kavramını barındıran Veri Tabanı Yönetimi eğitiminin, uzman yönetici yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. İnisiyatif üstlenerek böylesi değerli programı hayata geçiren Teknolojide Kadın Derneği ve emeği geçen tüm kurum temsilcilerini tebrik ediyor; verimli bir eğitim dönemi diliyorum."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER