Genel

Vodafone’dan “Şiddete karşı #BenVarım” kampanyası

"Kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak için bir iletişim kampanyası başlattık. "

Vodafone’dan “Şiddete karşı #BenVarım” kampanyası
15-07-2020 13:07

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak için “Şiddete karşı #BenVarım” kampanyasını başlattıklarını belirterek, “Salgın döneminde ne yazık ki Türkiye’de de kadına şiddet vakalarının arttığını gördük. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yapılan ‘evde kal’ çağrıları sonucu asayiş olaylarında yüzde 14,5’lik azalma yaşanırken, aile içi şiddet yüzde 38,2 artış gösterdi.” dedi.

Vodafone’nun “Şiddete karşı #BenVarım” kampanyası, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Doğa Rutkay’ın katılımıyla düzenlenen online toplantıda tanıtıldı.

Toplantının açılışında konuşan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, kadına yönelik şiddetin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sorun olduğunu belirterek, Vodafone olarak, şirketin ekonomi ve toplum içinde üstlendiği role geniş bir perspektiften baktıklarını ifade etti.

Suel, yaptıkları her işin bir amaca hizmet etmesi, bir amaca dokunması gerektiğine işaret ederek, tüm dünyada “amaç odaklı bir şirket olma” hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

2025 yılına kadar 1 milyar insanın hayatına dokunmayı hedeflediklerini dile getiren Suel, “Bu kapsamda, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak için bir iletişim kampanyası başlattık. Salgın döneminde ne yazık ki Türkiye’de de kadına şiddet vakalarının arttığını gördük. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, Kovid-19’a karşı yapılan ‘evde kal’ çağrıları sonucu asayiş olaylarında yüzde 14,5’lik azalma yaşanırken, aile içi şiddet yüzde 38,2 artış gösterdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Suel, araştırmaların, karantina nedeniyle aile içi şiddet oranlarının bazı ülkelerde yüzde 25’in üzerinde arttığını anımsatarak, şunları kaydetti:

“Kadınlar gördüğü şiddeti ve acılarını maskeliyor. Biz de kampanyamızla insanları kadına şiddete karşı #BenVarım demeye çağırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki biz birlikte #BenVarım dedikçe acılar maskelenmeyecek. Bu çağrımızı ‘Kırmızı Işık’ uygulamamızla destekleyerek, şiddetin karşısında, kadınların yanında duran bir marka olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Vodafone olarak, teknolojinin gücünü kullanarak, kadınların desteklenmesine yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz.”

Doğa Rutkay ise kadına yönelik şiddetin, tüm dünyanın ortak sorunu olduğunu ve bu toplumsal sorunla hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Vodafone’un kadına şiddetle mücadelenin önemini vurgulayan kampanyasında yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Rutkay, “Herkesten ricam, kampanyaya destek vermeleri ve #BenVarım etiketiyle paylaşım yapmaları. Sesimiz ne kadar yükselir, sayımız ne kadar artarsa, kadına yönelik şiddetle mücadelede o kadar güçleniriz. Bu mücadelede el ele, yürek yüreğe, kol kola olmalıyız.” dedi.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER