Spor

’Vesely Hava Yolları’ ayın MVP’si

Fenerbahçe’nin Çek yıldızı Jan Vesely, Turkish Airlines Euroleague’de ocak ayının "MVP’si” seçildi.Jan Vesely, Turkish Airlines Euroleague’de ocak ayının "MVP’si” dolu. Jan Vesely, Ocak ayı içerisinde oynanan dört Euroleague maçında...

’Vesely Hava Yolları’ ayın MVP’si
01-02-2016 17:15
Fenerbahçe’nin Çek yıldızı Jan Vesely, Turkish Airlines Euroleague’de ocak ayının "MVP’si” seçildi.
Jan Vesely, Turkish Airlines Euroleague’de ocak ayının "MVP’si” dolu. Jan Vesely, Ocak ayı içerisinde oynanan dört Euroleague maçında da çift haneli sayılarda skor ve verimlilik puanı üretti. Vesely bu performanslarıyla birlikte, 5. hafta maçları sonunda Fenerbahçe’nin, Euroleague Top 16 turunun yenilgisiz tek takımı olmasında da büyük pay sahibi oldu.
Jan Vesely, Sarı lacivertlilerin 8 Ocak’ta Kızılyıldız’ı deplasmanda 88-65 yendiği maçta 15 sayı, 15 ribaund, 5 blok, 3 asist ve 25 verimlilik puanı üretti. Bu sonuçla Fenerbahçe, Top 16’da 2. galibiyetini aldı. Çek yıldız, 14 Ocak’ta Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan Lokomotiv Kuban maçını ise 15 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve 21 verimlilik puanı ile noktaladı. Fenerbahçe, bu müsabakadan da 85-79 üstün ayrıldı ve 3. galibiyetini elde etti. Vesely, bu maçtaki 15 sayısının 8’ini, mücadelenin en kritik anları olan son 5 dakika içerisinde kaydetti.
Top 16 4. haftasında Darüşşafaka Doğuş’a konuk olan Obradovic’in öğrencileri, Jan Vesely’nin 16 sayı, 13 ribaund ve 30 verimlilik puanı ile yıldızlaştığı maçta rakibini 106-100 ile geçti. Vesely, bu maç sonunda Ioannis Bourousis ile birlikte “Haftanın MVP’si” ödülünü de aldı.
Ocak ayı içerisinde oynanan son Euroleague maçında ise Fenerbahçe’nin rakibi Cedevita Zagreb oldu. Top 16 5. haftasında rakibini 86-73 ile geçen sarı lacivertli ekipte Jan Vesely 12 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve 13 verimlilik puanı istatistikleri yakaladı. Fenerbahçe, bu sonuçla 5. galibiyetini kazandı ve yenilgisiz gidişatını sürdürdü.
Jan Vesely, Ocak ayını 14.5 sayı, 10.3 ribaund, 2.3 asist ve 2 blok ortalamalarıyla noktaladı. Vesely, Ocak ayı içerisinde oynadığı dört maçın ikisinde ise double-double yapma başarısı gösterdi. Yıldız oyuncu ödülünü, Fenerbahçe’nin 11 Şubat Perşembe günü Unicaja Malaga ile oynayacağı maçta alacak.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER