Genel

Van'daki depremzedeler için konteynerin kurulumuna başlandı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 23 Şubat'taki depremden etkilenen Başkale ve Saray ilçelerindeki mahallelere 2 bin 500 konteynerin kurulacağını belirtti.

Van'daki depremzedeler için konteynerin kurulumuna başlandı
23-03-2020 02:29

Merkez üssü Ä°ran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüÄŸündeki depremden etkilenen Van'ın BaÅŸkale ve Saray ilçelerinde vatandaÅŸların barınma sorununun giderilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda tırlarla kente getirilen konteynerler, belediye ekiplerinin iş makineleriyle hazırlanan alanlara kurulmaya başlandı.

Vali ve BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Vekili Bilmez, beraberindeki Ä°l Jandarma Komutanı TuÄŸgeneral Yüksel YiÄŸit, BaÅŸkale Kaymakamı ve Belediye BaÅŸkan Vekili Asım Solak'la konteyner kurulumunun baÅŸladığı Özpınar, Güvendik, Gelenler ve KaÅŸkol mahallelerinde depremzedelerle bir araya geldi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kurulacak konteynerler hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiren Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki insanlar için konteyner kurulumuna geçildiÄŸini söyledi.

Bölgeye 300'ün üzerinde konteyner geldiÄŸini belirten Bilmez, "Güvendik köyümüzde 80'e yakın konteyner kuruldu. Özpınar'da da altyapısı hazır olduÄŸu anda kuruluma baÅŸlayacağız. Konteyner aÅŸamasını bitirdikten sonra ev yapım aÅŸamasına geçeceÄŸiz. Deprem bölgesinde bir sıkıntı yok. Kızılay yemek vermeye devam ediyor. Hava koÅŸulları iyi giderse 15-20 gün içinde en çok hasar gören 6 mahallemizde konteyner kurulum aÅŸamasını tamamlayacağız." diye konuÅŸtu.

BaÅŸkale'de 300 evin tamamen yıkıldığını, 270 evin de ağır hasarlı olduÄŸunu ifade eden Bilmez, BaÅŸkale'ye 2 bin, Saray ilçesine de 500 konteynerin kurulacağını aktardı.

Bilmez, incelemelerinin ardından ilçeden ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER