Yerel haber-Şirket Haber

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Zafer: “Bankalar, teknoloji şirketi olma yolunda ilerliyor“

- "Türkiye bankacılık sektörü, dijital bankacılık konusunda öncü ülkeler arasında yer alıyor.

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Zafer: “Bankalar, teknoloji şirketi olma yolunda ilerliyor“
30-06-2021 14:06

İSTANBUL

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Metin Recep Zafer, Türkiye bankacılık sektörünün, dijital bankacılık konusunda öncü ülkeler arasında yer aldığını belirterek, "Çoğu Avrupa ülkesi ATM’lerinde çok sınırlı işlemler yaptırabiliyorken Türkiye’de ATM’lerden yüzlerce farklı işlem QR kodlu ya da kartsız alternatiflerle rahatlıkla yapılabiliyor. Türkiye’de bankalar geleceği iyi okuyor ve birer teknoloji şirketi olma yolunda ilerliyorlar." dedi.

Zafer, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bankacılık sektörü teknolojilerine etkisine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Bankacılığın, dünya genelinde salgından en çok etkilenen sektörlerden biri olsa da müşterilerin bu dönemde dijital dünyanın getirdiği kolaylıkları daha çok benimsediğini söyleyen Zafer, bu nedenle de bankaların dijitalleşmeye ve yenilikçi ürünler geliştirmeye hız verdiğini belirtti.

Zafer, bankaların geçici süreyle de olsa kısıtlı kapasiteyle hizmet vermesinin, müşterileri dijital kanallara yönlendirdiğini ifade etti. Bu durumun, müşterilerin bankalarla olan ilişkisinde de kalıcı değişiklikler gerçekleştiğine işaret eden Zafer, "İnternet ve mobil kanalların getirdiği kolaylığa tamamen hakim olan, bu kanalları benimseyen müşterilerin eski davranışlarına dönmesini beklemek mümkün değil. Bu şekilde değişen beklentiler ve teknoloji karşısında bankalar da ciddi kararlar alıyor. Geleceğe sağlıklı ve güçlü bir yapıyla ulaşmak için bankaların hizmetlerini ve süreçlerini dijitalleştirmeleri zorunlu hale gelmiştir. Bu değişim, elbette sadece Türkiye özelinde değil global ölçekte de yaşanıyor." şeklinde konuştu.

Yeni sistemde artık sadece finanstaki uzmanlığın yeterli olmadığına dikkati çeken Zafer, finans ve teknoloji ile bağlantılı olarak üniversitelerde açılan yeni bölümlerin gidişata dair ipuçları verdiğini söyledi.

Zafer, örneğin, finans mühendisliğinin uzun süredir yüksek lisans programı olarak okutulduğunu, sermaye piyasaları, kurumsal finansman, halka arzlar, türev piyasalar gibi finans mühendisliğine doğru yönelimin giderek güçlendiğini dile getirdi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER