Eğitim

Uzmanlar 2019 LGS sorularını değerlendirdi

Milyonlarca öğrenci Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için ter döktü. LGS sınavı saat 9.30 ve 11.30'da olmak üzere 2 oturum üzerinden gerçekleştirildi. LGS sınavının ardından Doğa Koleji Bölüm Başkanları, sınava ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uzmanlar 2019 LGS sorularını değerlendirdi
01-06-2019 20:02

Öğrencilerin ilk oturumda yer alan sözel bölümünde yer alan soruları kolaylıkla tamamladıklarını ifade eden Akademik Direktör Dr. Sanem Bülbül Hüner, ikinci oturumda yer alan sayısal bölümde ise hem sınav süresinin 20 dakika uzatılması, hem de her ay MEB tarafından düzenli yayınlanan örnek sorular ile öğrencilerin zaman yönetimi sorunu yaşamadığını belirtti.

“MEB 2023 vizyon belgesinde ortaokul eğitimine ilişkin vurgu yaptığı kavramsal öğrenmeyi ölçen sorulara Sosyal Bilgiler sorularında rastlamaktayız” diyen Hüner, sınava ilişkin değerlendirmesini şu ifadelerle sürsürdü:

“Son yıllarda üzerine sıkça konuştuğumuz ve gelecekte de konuşmaya devam edeceğimiz bağlantılar kurarak ilişkilendirme; olaylar, durumlar ve nesneler arasındaki ilişkileri keşfederek örüntülere ulaşma becerisi olarak tanımlanan, kodlama becerisini ölçen Türkçe soruları da bu yılın öne çıkanları arasındaydı.
Yorumlama, grafik ve görsel okuma, çıkarım yapma, karşılaştırma, muhakeme yapma, okuduğunu anlama bu yıl da LGS soruları ile ölçülen üst düzey düşünme becerileridir. Bu üst düzey becerileri erken yıllardan itibaren gelişmiş, nitelikli okuma alışkanlığı olan, bilgi birikimlerini günlük yaşam becerileri ile ilişkilendirerek öğrenen öğrencilerin sistemik çalışma ile başarılı olmaması için hiçbir neden yoktur.”

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER