Genel

Uzaktan eğitimde ilk 21 güne odaklanın

"Davranışlar 21 günde alışkanlığa dönüşür. Hayatın tüm süreçlerinde olduğu gibi uzaktan eğitimde de başarılı olmak isteyen bir çocuk, bunu eyleme geçirmeli daha çok çalışmalı. "

Uzaktan eğitimde ilk 21 güne odaklanın
01-09-2020 14:36

Uğur Okulları PDR ve AR-GE'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin, davranışların 21 günde alışkanlığa dönüştüğünü belirterek, “Hayatın tüm süreçlerinde olduğu gibi uzaktan eğitimde de başarılı olmak isteyen bir çocuk, bunu eyleme geçirmeli daha çok çalışmalı. Bu ilk etapta hiç kolay olmasa da 21 günün sonunda alışkanlığa dönüşeceği için çocuğa kolay gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Uğur Okulları’ndan yapılan açıklamaya göre, teknoloji ile iç içe büyüyen yeni nesil, geçtiğimiz yıldan bu yana dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle eğitim öğretime de online olarak devam etti.

Yeni eğitim öğretim yılı pazartesi günü uzaktan eğimle başladı. Yüz yüze eğitimler ise koronavirüs salgınının seyrine göre, 21 Eylül'de başlayacak. Uzaktan eğitim sürecine, ergenlik grubundaki çocuklar daha kolay uyum sağlarken, ebeveynler küçük yaş gruplarında motivasyonu sağlamak konusunda problemler yaşadı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, Milli Eğitim Bakanlığı virüsün yayılma durumuna göre uzaktan eğitimi de gündemine almış durumda. Bu noktada yeni dönemde, çocukların online eğitim konusunda motivasyonunu yüksek tutmak adına ebeveynlere büyük görev düşüyor.
 

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER