Dünya

Uydu görüntüleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yıkımı gösteriyor

Uydu görüntüleri, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının yol açtığı yıkımı gösteriyor.

Uydu görüntüleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yıkımı gösteriyor
04-11-2023 14:23
Ankara

İngiliz The Guardian gazetesi, Planet Labs PBC şirketinin sağladığı, İsrail'in ağır bombardımanına maruz kalan Gazze'nin kuzeyine ait uydu görüntülerini analiz etti.

Dünyada en kısa sürede en fazla çocuğun öldürüldüğü yer: Gazzeİsrail'in saldırılarında Gazze'de 35 bin konut tamamen yıkıldıİsrail ordusu, Gazze'de Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurduİsrail'in hedef aldığı Şifa Hastanesi'yle ilgili iddiaları, çizimler ve şüpheli ses kayıtlarından öteye geçemedi

Analize göre, Gazze'nin kuzeyinde yaklaşık 10 kilometrekarelik alanda, uzaydan görülebilen 1000'den fazla krater bulunuyor.

Görüntülerde, sadece yarım kilometrelik bir yerleşim bölgesinde, şiddetli bombalamalar nedeniyle yaklaşık 100 kratere rastlanıyor. Bunlardan birinin de 13,9 metrelik olduğu görülüyor.

Bölgedeki en az bir hastane ve üç okul, civarına düzenlenen saldırılar nedeniyle hizmet dışı kaldı. 30 Ekim'de çekilen görüntüde yer alan diğer binalar ise tamamen yerle bir olmuş ve moloz yığınına dönüşmüş durumda.