Genel

Usta oyuncu Yıldız Kenter son yolculuğuna uğurlandı

Yıldız Kenter, Levent Afet Yolal Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Kabristanı'nda toprağa verildi.

Usta oyuncu Yıldız Kenter son yolculuğuna uğurlandı
19-11-2019 17:02

Ä°STANBUL (AA) - Türkiye'nin önemli tiyatro sanatçılarından Yıldız Kenter, son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı.

Tedavi gördüÄŸü hastanede iki gün önce 91 yaşında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Kenter için Levent Afet Yolal Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Kenter'in kızı Leyla Tepedelen ile manevi kızı Esma Uzun'un taziyeleri kabul ettiÄŸi cenaze törenine, sanatçının ailesinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Ä°stanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu ile Berhan ÅžimÅŸek, Orhan Gencebay, Mahsun Kırmızıgül, Nuri Alço, Erol Evgin, Bedri Baykam, Ali PoyrazoÄŸlu, Ferhan Åžensoy, Cengiz Bozkurt ve Fırat Tanış'ın da aralarında bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸi katıldı.

MüÅŸfik Kenter'in kızı Elvan Kenter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk tiyatrosunda bir devrin, babası ve halasının vefatıyla kapandığını anlatarak, "Çok üzgünüm, yüreÄŸim yanıyor. Ä°nÅŸallah yetkililerin söylediÄŸi gibi bu deÄŸeri koruyabilirlerse devam ettirebilirlerse bizim için en önemli ÅŸey bu." dedi.

Tarihçi yazar Ä°lber Ortaylı da Yıldız Kenter'in tiyatroyu tiyatro yapan bir büyük sanatçı olduÄŸunu belirterek, "Kendi özel tiyatrosunu kurması bir yana, Batı edebiyatı, Batı dilleri ve konservatuvar hocalığıyla onun kaybı bir çöküÅŸ tabi. Ä°nÅŸallah yerini yenileri alacaktır. Ölüm mukadderat." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Oyuncu Cengiz Bozkurt ise Kenter'in kendisini Mehmet Ergen ile birlikte Londra'da tiyatro yaparken Türkiye'ye davet ettiÄŸini söyledi.

Bozkurt, "Her zaman güzel anılacak bir ustayı kaybettik, üzerimizde emeÄŸi çoktur. Burada karşınızda bulunmama vesile olmuÅŸ insandır. Çok güzel anılacak. ÖÄŸrencilerinin de onun yolundan gideceÄŸine inanıyorum." ifadesini kullandı.

Kılınan cenaze namazının ardından Kenter'in cenazesi Aşiyan Kabristanı'nda toprağa verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER