Genel

“Üretime Dönüş“ buluşmalarının ikincisi “Dijitalleşme ve verimlilik“ başlığı altında gerçekleştirildi

"Dijitalleşmeyle ilgili gelecek dönemde tüm holding şirketlerinin belli bir platform üzerinde entegre olmasını hedefliyoruz"

“Üretime Dönüş“ buluşmalarının ikincisi “Dijitalleşme ve verimlilik“ başlığı altında gerçekleştirildi
30-11-2020 16:04

Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam, "Müşteri deneyimini mükemmelleştirmeyi, onlar için uygun dijital ortamlar oluşturmayı ve bu ortamları etkin ve verimli şekilde kullanmayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye Finans Katılım Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın, Fast Company dergisi iş birliğiyle yıl boyunca gerçekleştirdiği "Üretime Dönüş" buluşmalarının ikincisi "Dijitalleşme ve Verimlilik" oturumuyla gerçekleştirildi.

Açıklamada, değerlendirmelerine yer verilen Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Akşam, dijitalleşmenin Türkiye Finans için olmazsa olmaz olduğuna dikkati çekerek, bankacılık hizmetlerinde müşterilerin şubelere gitmesinin yavaş yavaş azaldığını belirtti.

Akşam, yeni dijital dünyada, insanların oturduğu yerden en hızlı şekilde hizmet almak istediğini, prosedürlere maruz kalmak, sayfalarca belge okumak veya imzalamak istemediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Şube işlem sayıları azalıyor, buna karşın mobil ve dijital işlerin sayıları artıyor. Ocak 2021'den itibaren yeni mevzuatlarla uzaktan müşteri edinimi dönemi başlıyor. Diğer yandan bankacılık bir güven meselesi hem bireyler hem de şirketler bilgi ve kişisel verilerin gizliliğine önem verirken diğer taraftan banka personeli ile yüz yüze görüşmek, onlara birebir danışmak istiyor.

Bu nedenle bu güveni dijital ortam üzerinden sağlamak en büyük hedefimiz. Banka personelimizin müşterilerimize dijital ekranlar üzerinden yüz yüze hizmet verebileceğimiz bir iş modeli üzerinde çalışıyoruz.

İhtiyaç anında müşterilerimizin yanında olmak, 24 saate çıkan ihtiyaç anlarında ne zaman bir müşterimizin ihtiyacı olursa yanlarında olmayı, bunu da dijital ortamda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."

Pek çok bankacılık işleminin artık elektronik ortamda yapılabildiğinin altını çizen Akşam, fiziki nakit hareketleri dışında müşterilerin şubelere gelmediği günlerin yakın olduğunu dile getirerek, "Müşteri deneyimini mükemmelleştirmeyi, onlar için uygun dijital ortamlar oluşturmayı ve bu ortamları etkin ve verimli şekilde kullanmayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.

Akşam, Türkiye Finans'ın 2020 yılını büyüme ile kapatacağını kaydederek, "Yılı yüzde 40 dolayında bir büyüme ile kapatmayı ön görüyoruz. Dijitalleşmenin getirdiği hızlı ve çevik çözümlerle bu büyümeye ulaştık.

Dijitalden müşteri edinimimiz geçen sene ile kıyaslandığında 6 kat arttı. Mobil müşteri aktifleşmesinde ise yine yüzde 50'ye varan oranlarda artış gerçekleşti." değerlendirmesine bulundu.

Oturumun konuklarından Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Yıldız Holding'in dijitalleşmeyi bir kültür değişimi olarak gördüğünü, dijitalleşme stratejisinde üç konunun ön plana çıktığını ifade etti. Eskiyi yıkmadan yeni sistemlere yer açılamayacağının altını çizen Ülker gönüllü ekiplerle bunu yaptıklarını dile getirdi.

Ülker, kültürel değişim ve dönüşümde üst yönetim ekiplerinin daha dirençli olduğunu, bu doğrultuda üst yönetim kademesine dijitalleşme konusunda eğitimler verdiklerini, orta kademe yöneticiler için de Koç Üniversitesi ile iş birliğine giderek detaylı eğitim programları oluşturduklarını belirterek, performans otomasyon, ofis otomasyon ve dijital eğitim sistemleri üzerine odaklandıklarını ve dijitalleşme ile ilgili gelecek dönemde tüm holding şirketlerinin belli bir platform üzerinde entegre olmasını hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER