Gündem

Unutulmaya yüz tutmuş Jirki kilimlerine genç kızlar sahip çıktı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yüz yıllardır bölge halkının gelenek olarak işlediği ve son yıllarda unutulmaya yüz tutan Jirki kilimlerine genç kızlar sahip çıkıyor.

Unutulmaya yüz tutmuş Jirki kilimlerine genç kızlar sahip çıktı
29-01-2019 18:17

Unutulmaya yüz tutan geleneklerini yaşatmak isteyen genç kızlar annelerinden aldıkları görevi el emeği göz nuruyla ilmik ilmik işliyor. Kaymakamlık tarafından açılan kilim atölyelerinde çalışan genç kızlar, bu geleneğin unutulmaması için kilim atölyeleri açılmasını istiyor.

Beytüşşebap ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş gelenek olan Jirki kilimlerine kaymakamlık ve halk eğitim merkezi sahip çıktı. İsmini bölgedeki aşiretten alan kilimlerin unutulmaması için halk eğitim müdürlüğü kurslar açıp öğrenci eğitmeye başladı. İlçe merkezinde 2 ve köylerde 3 kilim atölyesini açan halk eğitim merkezi müdürlüğü hem kursiyer yetiştiriyor hemde bunların para kazanmasına yardımcı oluyor. 15 kişinin eğitim gördüğü kurslara genç kızlar yoğun ilgi gösterdi. Kilim atölyelerinde yer bulamayan genç kızlar sırasını bekliyor. Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ve halk eğitim merkezindeki atölyelerdeki öğrenci sayısı artınca köylerde de atölyelerin açılması talebinde bulunan vatandaşlara kurslar açıldı. Bolağaç ve Boğazöğren köylerindeki kilim atölyesindeki genç kursiyerler yetkililere çağrıda bulunarak atölyelerin sayısının yükseltilmesini talep etti.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER