Özel Haber

Ünlü Rus yönetmen Şahnazarov: Erdoğan ve Putin büyük politikacı, onların sayesinde ülkelerimiz yakınlaştı

Sovyet dönemi ve sonrasında çok sayıda filme imza atan ünlü Rus yönetmen Şahnazarov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in büyük politikacılar olduğunu söyledi, "Onların sayesinde ülkelerimiz yakınlaştı" dedi

Ünlü Rus yönetmen Şahnazarov: Erdoğan ve Putin büyük politikacı, onların sayesinde ülkelerimiz yakınlaştı
09-02-2020 07:05

MOSKOVA - ÖZEL

Ünlü Sovyet ve Rus yönetmen, Rusya'nın dev sinema kurumu Mosfilm Genel Müdürü Karen Şahnazarov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus-Türk ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynadığını vurgulayarak, "Erdoğan ve Putin büyük politikacı, onların sayesinde ülkelerimiz yakınlaştı" dedi.

Sovyetler Birliği dönemi ve sonrasında aralarında “Sıfır Kenti, Beyaz Kaplan (Oscar adayı oldu), Anna Karenina” gibi çok sayıda filme imza atan Şahnazarov, ünlü Ermeni asıllı Sovyet politikacı Georgi Şahnazarov’un oğlu, annesi ise bir Rus.

Sovyet dönemindeki eleştirel filmleri, politik görüşleri, Ermeni meselesinden Türk-Rus İlişkilerine kadar farklı yorumlarıyla bilinen ve halen, Sovyet döneminden bu yana faaliyetini sürdüren Mosfilm'in Genel Müdürü olarak görev yapan Şahnazarov, filmlerinin yanı sıra Avrasya halklarının işbirliğinden yana olduğunu da daha önceleri defalarca vurgulayan bir isim olarak dikkat çekiyor.

“ERDOĞAN KARİZMATİK, AKILLI VE İRADELİ BİR POLİTİKACI…"

Rusya'da ulusal bir televizyon programında konuşan Şahnazarov, bir gazetecinin "Erdoğan bize dost mu düşman mı" sorusuna şöyle yanıt verdi: 

"Siyaset dünyasında gerçek politikacılar vardır. Ve Erdoğan da gerçek, asıl politikacı. 

Erdoğan büyük politikacı olarak yetişti. Erdoğan'ın adı, Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu tarihinde yazılacak. Erdoğan karizmatik, akıllı, iradeli bir politikacı."

BÜYÜK POLİTİKADA DOST VEYA DÜŞMAN DİYE BİR KAVRAM YOK

Rus yönetmen Şahnazarov, sözlerine şöyle devam etti:

"Büyük politikada dost veya düşman diye bir kavram yok. Bizim Devlet Başkanımız Sayın Putin de büyük politikacı. Neden? Bakınız, Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretine bizler şöyle tepki verdik; Erdoğan Ukrayna'da şunları söyledi! Ve ilişkilerimizi koparalım falan!  Ama 'siyasette böyle uygulamalar olmamalı' diyerek bu durum karşısında soğukkanlılığını koruyan Putin de büyük politikacı gibi davrandı.”

Türkiye ve Rusya'nın yüzyıllar boyu savaştığına dikkat çeken Şahnazarov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten de tarihte ilk kez Türkiye ve Rusya'nın bu kadar yakın ilişkiler kurmasında Erdoğan ve Putin'in büyük rolü ve katkıları var. 

Türklerle yüzyıllar boyu savaştık. Ama bugün ilişkilerimiz artıyor, ortaya konulan sorunları çözüyoruz. 

Bence Ukrayna ziyaretindeki açıklamaları nedeniyle Erdoğan'a sitemde bulunmamamız gerekir. 

Ukrayna-Türkiye ilişkilerine gelince ise her ülkenin ulusal çıkarları var. Poltikada duygusallığa gerek yok. 

Şuna dikkatinizi çekmek istiyorum; Erdoğan, Putin ile sorunları ortaklaşa çözdüklerini her zaman vurguluyor" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER