Özel Haber

Ünlü Rus yönetmen Şahnazarov: Erdoğan'ın Ermenistan için attığı adımlar faydalı

Ermeni asıllı ünlü Rus yönetmen Şahnazarov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ermenistan için attığı adımların faydalı olduğuna işaret etti

Ünlü Rus yönetmen Şahnazarov: Erdoğan'ın Ermenistan için attığı adımlar faydalı
06-04-2022 21:14

MOSKOVA - ÖZEL

Baba taraftan aslen Ermeni olan ünlü Rus yönetmen Karen Şahnazarov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye - Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesi yolunda attığı adımları yüksek ölçekte değerlendirerek, "Bunlar faydalı" dedi.

Rus "Moskova-Bakü” haber portalına konuşan ünlü yönetmen Şahnazarov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Kafkasya politikalarını da değerlendirdi. Şahnazarov, "Erdoğan'ın Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusundaki politikası da bana pragmatik olarak makul görünüyor. Türkiye Cumhurbaşkanı, doğru adımlar atıyor ve bu hem Ermenistan hem de Rusya için faydalı. Rusya Federasyonu'nun Türkiye'yi bu sorunu çözmekten uzaklaştırmasının bir anlamı yok. Türkiye, Azerbaycan'ın en yakın müttefiki ve bölgede çok etkili bir müttefik, daha da güçlenen büyük bir güçlü devlet" dedi.

MOSKOVA VE ANKARA, UZLAŞMA YOLUYLA SORUNLARI ÇÖZME YOLUNDA…

Muhabirin, "Yani, gelecekte Rusya ile Türkiye arasında yapıcı ilişkiler olacak mı? sorusunu da ünlü yönetmen şöyle yanıtladı: "Bence bu kadar büyük ülkeler için sonuçta her şey onların çıkarlarına bağlı. Ve Rusya ve Türkiye'nin çıkarları örtüşürse, o zaman bir dil bulmaya ve yapıcı bir şekilde etkileşime girmeye devam edeceğiz. Bu arada iki ülkenin çıkarları şimdilik örtüşmekte ve farklı konularda da Moskova ve Ankara, sorunları uzlaşma yoluyla çözme fırsatı bulmakta." diye konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER