Özel Haber

Ünlü Rus uzman Lukyanov, dikGAZETE’ye konuştu: Türkiye ve Rusya birbirinden vazgeçemediğini anladı artık

Ünlü Rus dış politika uzmanı Lukyanov, Türk-Rus ilişkilerini dikGAZETE için değerlendirirken; Türkiye ve Rusya’nın, birbirinden vazgeçemediğini artık anladığını ifade etti

Ünlü Rus uzman Lukyanov, dikGAZETE’ye konuştu: Türkiye ve Rusya birbirinden vazgeçemediğini anladı artık
24-12-2020 08:25

MOSKOVA - ÖZEL

Tanınmış Rus dış politika uzmanı ve stratejist Fyodr Lukyanov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin önemine dikkat çekerek, "Bugün bu ilişkiler kendi meyvelerini veriyor" dedi. 

dikGAZETE’ye konuşan Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Kalkınma ve Destek Fonu Bilimsel Araştırma Direktörü, Dış ve Savunma Politikası Konseyi Başkanı Fyodr Lukyanov, Türk-Rus ilişkilerini değerlendirdi.

İLİŞKİLER MEYVELERİNİ VERİYOR!..

Lukyanov, "Türk-Rus ilişkileri, son 5 yıl içinde verimli şekilde gelişiyor. Bu ilişkiler kendi meyvelerini veriyor. Çoğu zaman karşı karşıya geliyoruz. Örneğin bu yıl Güney Kafkaslar ve Suriye'nin İdlip bölgesinde bazı şeyleri yaşadık. Hatırlarsanız, Mart ayında İdlip bölgesinde çok tehlikeli durum yaşanmıştı. Herkes diyordu ki; iki ülke arasında savaş çıkacak" dedi.

SÖYLEMLER VE ADIMLAR SERT OLSA DA…

Rus uzman Lukyanov sözlerine şöyle devam etti:

"Fakat Rusya ve Türkiye arasında Mart ayında savaş çıkmadı. Her ne kadar söylemler ve adımlar sert olsa da iki ülke birbirinden vazgeçmediğini anladı artık. 

Rusya ve Türkiye şunu anlayışla karşılamakta; her iki ülkenin kendi ulusal çıkarları var. Bu dış siyasette yeni bir model oldu. Bakalım gelecekte bu işbirliği modeli nasıl gelişecek." 

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER