Özel Haber

Ünlü Rus uzman Bovt, "Erdoğan, turizm konusunda Putin'i arayacak!.." demişti.. Ve o tahmin doğru çıktı

Ünlü Rus siyaset ve ekonomi uzmanı Bovt, "Erdoğan, turizm konusunda Putin'i arayacak!.." demişti.. dikGAZETE.com haber verdi ve o tahmin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT’deki açıklmasıyla doğru çıktı

Ünlü Rus uzman Bovt, "Erdoğan, turizm konusunda Putin'i arayacak!.." demişti.. Ve o tahmin doğru çıktı
09-06-2020 05:39

MOSKOVA - ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Haber ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kastederek) "Sayın Putin'e dedim ki, vatandaşlarınız artık Türkiye'yi özlediler, gelmek istiyorlar...” dedi.

Geçtiğimiz Nisan ayında dikGAZETE, ünlü Rus siyaset ve ekonomi uzmanı Georgi Bovt'un bu konudaki bir iddiasını haber yapmıştı.

Rus basınına konuşan Bovt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Vladimir Putin'i turizm konusunda telefonla arayabileceğini iddia etmişti. Haberin ardından sonraki günlerde Erdoğan ile Putin arasında gerçekleşen görüşme de haberlere yansımıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi akşamı, TRT'de yaptığı açıklamasında konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Sayın Putin'le bir görüşme yaptım. Putin'e dedim ki, 'Vatandaşlarınız artık Türkiye'yi özlediler, gelmek istiyorlar. Önlerini açın, onlar Türkiye'ye gelsin.' Dün haber geldi Türkiye'yi gidilebilecek destinasyonlar arasına koymuşlar."

Nisan ayında Rus uzman Bovt, Rus turistler konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da devreye gireceğini belirterek, "Türkiye, sezonu Mayıs sonunda açmayı planlıyor. Bence, konuyu ele almak için Erdoğan Putin'i arayacak. Aynı zamanda Suriye konusunda da karar alırlar” diye bir öngörüde bulunmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER