Özel Haber

Ünlü Rus işadamı Ağalarov'dan ekonomik krizle mücadele için altın tavsiyeler

Azerbaycan asıllı ünlü Rus işadamı Ağalarov, koronavirüs sonrası oluşan ekonomik krizle mücadele için altın değerinde tavsiyelerde bulundu

Ünlü Rus işadamı Ağalarov'dan ekonomik krizle mücadele için altın tavsiyeler
06-08-2020 00:08

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın dev şirketlerinden Crocus Group Başkanı, Azerbaycan asıllı işadamı Aras Ağalarov, koronavirüs salgınıyla birlikte oluşan ekonomik krizle mücadele için yetkililere altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Rus devlet haber ajansı TASS'a konuşan ünlü işadamı Ağalarov, "Aslında, her şey büyük ölçüde Merkez Bankası'nın adımlarına bağlıdır. Bu sözlerimi her zaman tekrarlıyorum ve tekrar ediyorum; Ruble döviz kurunun, petrol fiyatına bağlı olarak sıçramaması için istikrara kavuşturulması çok önemli, bu en önemli adım, hedef!" dedi.

Ağalarov sözlerine şöyle devam etti:

"İkinci en önemli adım ve hedef ise Merkez Bankası'nın kilit oranın düşürmesi olacak. Bu kilit oran azalıyor ama bence son derece yavaş şekilde azalıyor. Bu iki adım birleştirilir ve en az 1,5-2  yıl boyunca devam ederse, ülkedeki mali durum daha iyiye doğru değişecek, uzun vadeli  ucuz mali krediler ortaya çıkacak" diye önerdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER