Özel Haber

Ünlü Rus doktor Prof. Myasnikov: Türkiye'nin kapatılması, Rusya'da koronavirüs sorununu çözmez

Rusya’nın ünlü TV sağlık programı yapımcısı Prof. Dr. Myasnikov, artan vaka sayıları gerekçesiyle Türkiye'nin Rus vatandaşları için kapatılmasının Rusya'daki koronavirüs sorununa çözüm olamayacağını söyledi

Ünlü Rus doktor Prof. Myasnikov: Türkiye'nin kapatılması, Rusya'da koronavirüs sorununu çözmez
14-04-2021 08:03

MOSKOVA - ÖZEL

Ünlü doktor ve TV sağlık programları sunucusu Prof. Dr. Aleksandr Myasnikov, Rusya'nın Türkiye'ye uçak seferlerinin kapatılmasını eleştirerek, "Bu, koronavirüsün Rusya'da yayılması sorununu çözmüyor" dedi.

Rus basınına konuşan ünlü doktor, Rus yetkililerin, epidemiyolojik durumun zor olduğu ülkelerle uçak seferlerini durdurma kararına değindi.

Myasnikov, "Bir yandan korkuyoruz, bağırıyoruz; ‘Evet, Türkiye'den geliyorlar, her şey kötü, her şey kayboldu, sınırları kapatın’ ve o zaman neden hepiniz aşı yaptırmıyorsunuz? ‘Buna ihtiyacım var mı?’ diye bu acıyı çekmeye değer mi?" dedi.

Myasnikov eleştirilerine şöyle devam etti: "Önce beyninizde karar vermeniz, ardından da sınırları kapatmanız gerekiyor." 

Ünlü Rus doktor, "Koronavirüsle mücadelede aşılama dışında hiçbir önlem yardımcı olamaz.  Yeni türleri (İngiltere kaynaklı) çoktan Rusya'ya geldi. Yayılma sayıları henüz bilinmemekte" dedi.

Myasnikov, test sonuçlarına göre, yurt dışından gelen vatandaşların ciddi bir tehdit olamayacağını da vurguladı. 

DAHA ÖNCE DE ELEŞTİRMİŞTİ...

Bu arada, Ekim ayında da ünlü Rus doktor, "koronavrirüs" iddiasıyla Türkiye'ye gerçekleştirilen uçuşların yasaklanmasını isteyen Rus politikacı Vladimir Jirinovski'ye tepki göstermişti.

Myasnikov da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kimse bir şey getirmedi. Çünkü hiçbir koronavirüs hiçbir yere gitmedi. Beklenen belirli bir düşüş vardı, şimdi beklenen bir iyileşme. Sonra bir düşüş daha olacak ve ardından bir artış daha olacak. Koronavirüs artık bizimle daima... Bunu anlamamız lazım. Ve diğer virüsler gibi. Bunu nihayet anladığımız takdirde, sınırları kapatmak, eve kilitlenmek gibi şeylerden vazgeçeceğiz. Yüksek duvar ve demir kapıların arkasında oturmayacağız. Hatta kulağa bile saçma geliyor” dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER