Özel Haber

Ünlü Rus doktor Prof. Myasnikov bir kere daha tekrarladı: Türkiye'nin kapatılması, anlamsız!

TV’de sağlık programları ve sağlığa dair uyarıcı açıklamaları ile dikkat çeken ünlü doktor Prof. Dr. Myasnikov, Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları kapatmasının anlamsız olduğunu, daha önce söylediklerini bir kere daha tekrarlayarak vurguladı

Ünlü Rus doktor Prof. Myasnikov bir kere daha tekrarladı: Türkiye'nin kapatılması, anlamsız!
20-04-2021 03:54

MOSKOVA - ÖZEL

Ünlü doktor ve TV sağlık programları sunucusu Prof. Dr. Aleksandr Myasnikov, Rusya'nın Türkiye'ye uçak seferlerinin kapatmasını tekrar eleştirerek, "Bu, anlamsız" dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran ünlü doktor, "Rusya'da halihazırda yeni virüs türleri olduğunu kabul ediyoruz. Uzun zamandır ülke çapında bu virüs türleri dolaşıyor. Bu nedenle, herhangi bir sınırın kapatılmasının bir etkisi yok" dedi.

Öte yandan, ünlü Rus doktor, Rusya'nın tatil beldelerinde de çok sayıda virüs türleri olabileceği uyarısında bulundu.

Geçen hafta, Prof. Dr. Aleksandr Myasnikov, Rusya'nın Türkiye'ye uçak seferlerinin kapatılmasını eleştirerek, "Bu,  koronavirüsün Rusya'da yayılması sorununu çözmüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Myasnikov, "Bir yandan korkuyoruz, bağırıyoruz; ‘Evet, Türkiye'den geliyorlar, her şey kötü, her şey kayboldu, sınırları kapatın’ ve o zaman neden hepiniz aşı yaptırmıyorsunuz? ‘Buna ihtiyacım var mı?’ diye bu acıyı çekmeye değer mi? Önce beyninizde karar vermeniz, ardından da sınırları kapatmanız gerekiyor" diyerek tepkisini dile getirmişti.

DAHA ÖNCE DE ELEŞTİRMİŞTİ

Bu arada, Ekim ayında da ünlü Rus doktor Myasnikov, "koronavrirüs" iddiasıyla Türkiye'ye gerçekleştirilen uçuşların yasaklanmasını isteyen Rus politikacı Vladimir Jirinovski'ye tepki göstermişti.

Myasnikov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kimse bir şey getirmedi. Çünkü hiçbir koronavirüs hiçbir yere gitmedi. Beklenen belirli bir düşüş vardı, şimdi beklenen bir iyileşme. Sonra bir düşüş daha olacak ve ardından bir artış daha olacak. Koronavirüs artık bizimle daima... Bunu anlamamız lazım. Ve diğer virüsler gibi. Bunu nihayet anladığımız takdirde, sınırları kapatmak, eve kilitlenmek gibi şeylerden vazgeçeceğiz. Yüksek duvar ve demir kapıların arkasında oturmayacağız. Hatta kulağa bile saçma geliyor” dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER