İSTANBUL
Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, Kastamonu İnci Kız Öğrenci Yurdu tarafından düzenlenen 4. İnci Kariyer Günleri kapsamında gençlerle buluştu.
Boyner Grup'un yaptığı açıklamada görüşlerine yer verilen Boyner, İş Hayatında Başarı ve Girişimcilik başlıklı konuşmasında gençlere başarı için bilim ve bilginin önemini anlattı.
Boyner, "Yeniliklere açık olmaktan, merak etmekten ve sürekli öğrenmekten asla vazgeçmeyin." ifadesini kullandı.
Bilginin artık her yerde olduğunu belirten Boyner, şunları kaydetti:
"Dünyanın tüm kitapları, videoları, eğitici materyalleri artık parmaklarınızın ucunda. Dünyanın en iyi üniversitelerinin kütüphanelerine, en donanımlı eğitmenlerin konuşmalarına, en başarılı kampanya ve proje fikirlerinin sunumlarına erişebiliyorsunuz. Günümüzde bilgiyi yönetebilen ve doğru şekilde hayata uygulayanlar başarılı olabilir. Artık yaşadığınız yer ve coğrafya da bahane olmaktan çıktı. İster Urfa’da olun ister İstanbul’da ister Kastamonu’da ya da New York’ta.. Bilgiye ulaşım anlamında artık fark etmiyor."
Gençler için bilgiden sonraki en önemli sermayenin karakterleri olduğunu vurgulayan Boyner, “Aileniz çok zengin ya da çok fakir olabilir ancak hayatta başarılı olmak için en büyük sermayeniz önce karakteriniz, sonra da ilişkilerinizdir. Güvenilir, çalışkan, alçakgönüllü, cesur ve tutkulu olmak ve yaş ve konumu ne olursa olsun kendini geliştirmeye çalışmak, asla 'oldum’ dememek sizi başarıya götürür." açıklamasında bulundu.
"GİRİŞİMCİ..." tarifi...
Boyner, konuşmasına şöyle devam etti:
"Günümüzde pek çok yeni ve farklı meslek ortaya çıkıyor. Yeni teknolojiler ve yeni bakış açıları sayesinde yeni fırsatlar doğuyor. Bu fırsatları değerlendirmek için Kendinize bir konu, ilgilendiğiniz bir alan ya da bir beceri seçip bu konuda uzmanlaşmaya, kendinize bu alanda yatırım yapmaya çalışın. Örneğin seçtiğiniz fotoğrafçılık, tarım, ahşap işçiliği, belgesel filmcilik ya da metin yazmak olabilir. Bununla ilgili denemeler yapıp, iyi örnekleri inceleyip, online eğitimler alıp donanımınızı artırın. Bu coğrafyadan çıkacak yenilikçi, teknolojiyi kullanan uygulamaların dünyaya açılması için büyük fırsatlar var. Neden bu alanlarda sizler liderlik yapmayasınız?"
Girişimcinin bir işi, bir girişimi organize eden, yöneten ve o işin risklerini bilip üstlenen kimse olduğunu vurgulayan Boyner, "Girişimcilik olgusunun geliştiği toplumlar daha ileri ve daha müreffeh toplumlar olurlar. Sizin gibi genç ve dinamik insanların girişimcilik yönünü kuvvetlendirip teşvik ederek daha çok istihdam, daha çok iş ve üretim yapması mümkün. Sadece kendiniz için değil, çevreniz için de fayda sağlayacak iş fikirlerine imza atabilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.
Boyner, "Başarı aslında hepimiz için farklı tanımlar içerir. Bazen sadece birilerinin siz varsınız diye mutlu olması da bir başarıdır. İnsanlara değer vermeye, kendinize yatırım yapmaya, denemeye ve öğrenmeye hep devam edin. Yeniliklere, inovasyona, iyi insanlarla, iyilikle, iyi işler yapmaya inanın. İşimizi akılla, bilimle, vicdanla ve iyi yaşam ve mutluluk hedefiyle yaptığımızda hem dünya hem ülkemiz ama en önemlisi kendimiz için çok büyük adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı.