Genel

Uluslararası İyilik Ödülleri kapsamında 'Vefa Ödülü' TSK'ya verildi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, "Bu ödülü her zaman minnetle ve rahmetle anacağımız aziz şehitlerimiz, gazilerimiz ve değerli aileleriyle silah arkadaşlarım adına alıyorum." dedi.

Uluslararası İyilik Ödülleri kapsamında 'Vefa Ödülü' TSK'ya verildi
14-03-2018 02:16

ANKARA (AA) - Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, 4. Uluslararası Ä°yilik Ödülleri kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) verilen "Vefa Ödülü"nü ülkenin güvenliÄŸi, bölgenin barış ve istikrarı için karada, denizde, havada, büyük kahramanlık ve fedakarlıklarla görev yapan silah arkadaÅŸları adına aldığını belirtti.

Akar, Türkiye Diyanet Vakfınca BeÅŸtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Ä°yilik Ödülleri" töreninde yaptığı konuÅŸmada, Türkiye'nin birliÄŸi ve bütünlüÄŸü, milletin güvenliÄŸi ve bekası için gerektiÄŸinde canını feda etmekten çekinmeyen TSK mensuplarının "ölürsem ÅŸehit, kalırsam gazi" anlayışı içinde verilen tüm görevlere yedi iklim, üç kıtaya barış, adalet, huzur götüren atalara yaraşır ÅŸekilde yapma azim ve kararlılığında olduÄŸunu ifade etti.

TSK'ye takdim edilen Vefa Ödülü için teÅŸekkür eden Akar, "Bu ödülü her zaman minnetle ve rahmetle anacağımız aziz ÅŸehitlerimiz, gazilerimiz ve deÄŸerli aileleriyle baÅŸta Afrin olmak üzere egemen ve bağımsız, kararlarımız doÄŸrultusunda ülkemizin güvenliÄŸi, bölgenin barış ve istikrarı için karada, denizde, havada, büyük kahramanlık ve fedakarlıklarla görev yapmakta olan silah arkadaÅŸlarım adına alıyorum." dedi.

Ödülün "Peygamber ocağı" olarak da bilinen TSK'ye verilmesinden dolayı Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Ali ErbaÅŸ ile Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığına teÅŸekkür eden Orgeneral Akar, "Sayın CumhurbaÅŸkanım, her konuda bizden desteklerini esirgemeyen baÅŸta zatı devletleri olmak üzere devletimize ve asil milletimize saygı ve ÅŸükranlarımı sunuyorum." diye konuÅŸtu.

Muhabir: Yasemin KalyoncuoÄŸlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER