Genel

Uludağ'da kaybolan iki arkadaşı arama çalışmaları altıncı gününde

Uludağ'da geçen pazar zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamayan Mert Alparslan ve Efe Sarp için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor

Uludağ'da kaybolan iki arkadaşı arama çalışmaları altıncı gününde
07-12-2019 16:54

BURSA (AA) - UludaÄŸ'da zirveye doÄŸru yürüyüÅŸe çıktıktan sonra haber alınamayan iki kiÅŸi için baÅŸlatılan arama çalışmaları altıncı gününde sürüyor.

Çalışmalara Ä°l Afet ve Acil Durum MüdürlüÄŸü (AFAD) koordinesinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Nilüfer Arama Kurtarma DerneÄŸi (NAK), AKUT Arama Kurtarma DerneÄŸi, Ä°HH Arama Kurtarma ve Bursa Arama Kurtarma DerneÄŸi (BAKUT) ekiplerinden oluÅŸan 212 kiÅŸi katılıyor.

Aramalara 1 Jandarma Ä°nsanlı KeÅŸif Uçağı (JÄ°KU) ve 1 helikopter havadan destek veriyor.

AFAD tarafından bölgeye getirilen metale duyarlı teknik cihazla da kar kalınlığının bir metreyi aÅŸtığı zirve bölgeleri taranıyor.

Yine kar nedeniyle giriÅŸleri kapanan maÄŸara ve kuyular da ekipler tarafından açılarak inceleniyor.

Åžu ana kadar devam eden çalışmalarda Mert Alparslan ve Efe Sarp'a ait herhangi bir iz ya da bulguya rastlanmadığı bildirildi.

Ä°stanbul'dan Bursa'ya 1 Aralık'ta gelen ve araçlarını UludaÄŸ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye baÅŸlayan Mert Alparslan (31) ve arkadaşı Efe Sarp (37), bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuÅŸ, ihbar üzerine arama çalışması baÅŸlatılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER