Genel

Uğur Okulları TEKNOFEST'ten ödülle döndü

Uğur Okulları Narlıdere Kampüsü 11. Sınıf öğrencileri Ege Oktay ve Arda Dinçer ile danışman öğretmenler...

Uğur Okulları TEKNOFEST'ten ödülle döndü
29-09-2020 15:00

Uğur Okulları Narlıdere Kampüsü öğrencilerinden oluşan "Orion" takımı, TEKNOFEST 2020 kapsamında düzenlenen TÜBİTAK 1. Liselerarası İHA Yarışması'nda 210 okul arasından Türkiye 3'üncüsü oldu.

Uğur Okulları'ndan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'te düzenlenen 3. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılan Uğur Okulları öğrencileri ödülle döndü.

Uğur Okulları Narlıdere Kampüsü 11. Sınıf öğrencileri Ege Oktay ve Arda Dinçer ile danışman öğretmenler Tolga Çoban ve Levent Oktay’dan oluşan "Orion" takımı, TÜBİTAK 1. Liselerarası İHA Yarışması'nda 210 okul arasından Türkiye 3'üncüsü oldu.

Öğrenciler, "Griffin" ismini verdikleri drone'u daha güvenli uçuş sağlanması için 4 yerine 6 pervaneli olarak tasarladıklarını belirterek, İHA'nın yapacağı görevleri de otonom (önceden programlama) olarak düzenlediklerini ve böylece yarışmada daha yüksek puan aldıklarını aktardı.

2018 yılında kurulan takım, ilk olarak 13. MEB Robot Yarışması'nda 3 bin proje arasından 8'inci oldu, ardından Uğur Okulları'nın düzenlediği U-Maker IV Festivali'nde "Robotik" alanında şampiyonluk elde etti. Orion takımının hedefi, robotik ve drone alanında uzmanlaşmak.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER