Eğitim

“Uğur LGS Tercih Ofisleri” ile öğrencilere ücretsiz danışmanlık

LGS (Liselere Geçiş Sınavı) ardından hesaplanan Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) 24 Haziran tarihinde açıklandı. Milyonlarca öğrenciyi tercih süreci heyecanı sardı. Lise tercihlerinde mutlaka bir uzman desteği alınması gerektiğini kaydeden Uğur Okulları Uğur Okulları Psikolojik Da

“Uğur LGS Tercih Ofisleri” ile öğrencilere ücretsiz danışmanlık
26-06-2019 13:52

Bu yıl ikinci kez uygulanan LGS 'ye 1 milyon 74 bin 13 öğrenci başvurmuş, 1 milyon 29 bin 555, 8'nci sınıf öğrencisi sınava girmişti. Merkezi sınavla öğrenci alacak olan bin 531 okula 139 bin 120 öğrenci yerleşecek. Bu yıl öğrencilerin Yerleştirme Esas Puanı (YEP) merkezi sınavdan alınan puan ile oluşturuldu, okul puanlarının ise merkezi yerleştirmede katkısı olmayacak. Okul puanlarının etkisi adrese dayalı yerleştirmede kullanılacak. Öğrenciler adrese dayalı tercih yaparken yerleştirilme kriterleri sırasıyla; kayıt alanında olması, tercih sırası, okul puanı ve devamsızlık durumuna göre değerlendirilecek.

Tercih yaparken uzman desteği alınmalı, ilgi ve becerilere uygunluk aranmalı
Uğur Okulları Uğur Okulları Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve AR-GE'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin LGS tercih süreci ile ilgili, “Tercih yaparken öğrenciler yüzdelik dilimlerine göre ve tercih edeceği okulların bir yıl önceki yıla ait yüzdelik dilimlerini dikkate alarak tercihlerini yapmalıdır. Tercihler yapılırken ise mutlaka bir uzman desteği alınmalı, tercih kılavuzu doğrultusunda tercih yapılmalıdır. Adrese dayalı tercihlerde ise okulların eğitim kalitesi ve bir önceki yılın yüzdelik dilimi dikkate alınarak tercih yapılmalıdır. Hem yüzdelik dilime göre tercihler hem de adrese dayalı tercihlerde öğrenciler, sadece okul başarısını veya okulun ismini önde tutarak değil, mutlu olabilecekleri, ilgi ve becerilerine uygun olan okulları öncelikli olarak tercih etmelidir” önerisinde bulundu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER