Politika

Üç bakan Elazığ'da arama kurtarma çalışmalarını takip ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6,8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'da incelemelerde bulundu.

Üç bakan Elazığ'da arama kurtarma çalışmalarını takip ediyor
25-01-2020 15:05

ELAZIÄž (AA) - Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum ile SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, 6,8 büyüklüÄŸündeki depremle sarsılan Elazığ'da incelemelerde bulundu.

Bakanlar, Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan binada devam eden arama kurtarma çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra yaptığı açıklamada, çok titiz bir çalışma yürütüldüÄŸünü vurgulayarak, "Bu enkazlar çok zor enkazlar çünkü artçı sarsıntılar da aynı zamanda devam ediyor." dedi.

Binaların birbirine girdiÄŸi enkazların olduÄŸunu anlatan Soylu, daha önce 2 kiÅŸinin saÄŸ çıkartıldığı noktada bir ses daha duyulduÄŸunu ve çalışmaların burada yoÄŸunlaÅŸtırıldığını ifade etti.

Soylu, ses alınabilmesi için herkesin sessizliÄŸe dikkat etmesi gerektiÄŸinin altını çizerek, "Arama kurtartma ekipleri olarak hem soÄŸuktan hem yorgunluktan sürekli olarak deÄŸiÅŸiyorlar. Hem de teknik ekipler binaların statiÄŸi olsun diÄŸer durumları olsun onları deÄŸerlendirerek nereden binalara girecekleri konusunda çalışma yapıyorlar. Ä°nÅŸallah enkazın altındakilerin saÄŸ salim kurtarılmalarını bekliyoruz. Hem çalışıyor hem dua ediyoruz." diye konuÅŸtu.

Soylu, Malatya Pütürge ve DoÄŸanyol'da enkaz altında kalan olmadığını, Elazığ'da ise Maden ilçesinin beldesinde enkaz altında 3 kiÅŸi bulunduÄŸunu ve kurtarma çalışmalarının sürdüÄŸünü kaydetti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER