İSTANBUL (AA) - Limak Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle yürütülen "Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesinde yer alan bursiyerler, üçüncü kez İstanbul'da bir araya geldi.
Limak Holding açıklamasına göre, Türkiye'nin Mühendis Kızları projesi kapsamında, Türkiye'nin farklı illerindeki 30 devlet üniversitesinde belli alanlarda mühendislik eğitimi alan 106 öğrenci ile deneyimli kadın mühendislerden oluşan mentorlar hafta sonu İstanbul'da buluştu.
Limak Şirketler Grubu'nun Türkiye'de kadın mühendis sayısını artırmak, kadınların iş hayatında daha etkin olması ve karar verici mekanizmalarda yer almasını sağlamak amacıyla 3 yıl önce başlattığı proje kapsamında düzenlenen buluşmaya, sektörün önemli isimleri katıldı.
- " Sitem etmek yerine STEM'e cinsiyet eşitliği perspektifinden olumlu katkıyı hedefliyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, üçüncü yılına giren Türkiye'nin Mühendis Kızları projesinin emin adımlarla bir marka olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Limak Vakfı olarak sadece üniversite eğitiminde değil, Türkiye'nin Mühendis Kızları projesinin bir diğer programıyla lise, vakfımızın Evin Küçük Mühendisleri projesiyle de ilköğretim düzeyinde, ülkemizde bu alanı sahipleniyor ve liderlik ediyoruz. Bizler sitem etmek yerine STEM alanına, cinsiyet eşitliği perspektifinden olumlu katkıda bulunmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
Projenin üniversite ayağında, bu yıl 30 farklı üniversiteden 100 öğrencinin üzerine çıktıklarını aktaran Özdemir, lise ayağında ise 10 ilde 50 okulda gerçekleştirecekleri eğiticilerin eğitimi programı ve uygulamalarla 40 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.
Özdemir, Evin Küçük Mühendisleri projesiyle de bugüne kadar bine yakın küçük mühendis adayına ulaştıklarını dile getirdi.
- Suriyeli öğrenciler de var
Projeye dahil olan öğrencilerin, toplumsal fayda yaratmalarını ve toplumsal sorunlara çözüm üretmelerini amaçladıklarını anlatan Özdemir, şunları kaydetti:
"Bu yıl projemizde Suriye'den göç etmek zorunda kalıp, ülkemizde mühendislik eğitimi alan 2 öğrencimiz de yer alıyor. Bunun sayısı önümüzdeki yıllarda artacak. Çünkü projemiz, ülkemizde olan Suriyeli öğrencilerin, Türk toplumuyla bütünleşmesine yardımcı olmayı ve eğitimlerine devam edebilmeleri noktasında farkındalık yaratmayı da amaçlıyor. Bu proje aracılığıyla yarının lider, sorumlu ve duyarlı mühendis kadınlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz ve bunu sadece Türkiye'de değil, Limak Topluluğu olarak iş yaptığımız diğer ülkelerde de yapmayı istiyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz yıl başlayan ve birkaç hafta sonra ilk mezunlarını verecek olan Kuveyt'in Mühendis Kızları ile 3 yıldır başarılı bir şekilde her yıl daha da geliştirerek uyguladığımız projemizi, yurt dışına da ihraç etmiş olduk."