Özel Haber

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Samsar, Putin'in Özel Temsilcisi Bogdanov ile görüştü

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Samsar’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi Bogdanov ile görüştüğü kaydedildi

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Samsar, Putin'in Özel Temsilcisi Bogdanov ile görüştü
19-09-2020 00:12

MOSKOVA - ÖZEL
Türkiye'nin  Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Putin'in Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov ile görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre, 18 Eylül'de Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Boğdanov, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Samsar'ı kabul etti.

Rus Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu bilgiler kaydedildi:

"Görüşme sırasında Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde ortaya çıkan durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.  Libya meseleleriyle ilgili olağan Rusya-Türkiye diyalogunun devamında, Libya'daki durum, silahlı çatışmaların durdurulmasının pekiştirilmesi görevlerine vurgu yapılarak esaslı bir şekilde ele alındı.

Bu yıl 19 Ocak'ta Berlin Konferansı kararlarına ve BM Güvenlik Konseyi 2510. nolu kararına uygun olarak bu ülkede siyasi bir çözümün sürdürülebilir gelişimi konusu masaya yatırıldı."

Rusya Dışişleri açıklamasına göre, görüşme, Türk tarafının isteği üzerine gerçekleştirildi. Görüşmede Ortadoğu ile ilgili gelişmeler ele alındı.

Bu arada, 8 Eylül tarihinde de Büyükelçi Samsar, Putin'in Özel Temsilcisi Bogdanov tarafından kabul edilmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER