Politika

'Türkiye'nin IKBY ile bütün ilişkilerini dondurmasını teklif ediyoruz'

BBP Genel Başkanı Destici, "(IKBY'nin bağımsızlık referandumu kararı) Eğer bu adımı atmakta ısrarlı olursa, Türkiye'nin IKBY ile bütün ilişkilerini dondurmasını teklif ediyoruz." dedi.

'Türkiye'nin IKBY ile bütün ilişkilerini dondurmasını teklif ediyoruz'
23-08-2017 18:02

ANKARA (AA) - BBP Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) "bağımsızlık referandumu" kararına iliÅŸkin, "EÄŸer bu adımı atmakta ısrarlı olursa, Türkiye'nin IKBY ile bütün iliÅŸkilerini dondurmasını teklif ediyoruz. Mutlaka bu adımın atılması ve bunun da DışiÅŸleri Bakanımız Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu tarafından bizzat Barzani'ye bildirilmesi lazım. Herkes aklını başına alsın." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediÄŸi basın toplantısında, Dünya GüreÅŸ Åžampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreÅŸçiler Metehan BaÅŸar ve Rıza Kayaalp ile bronz madalya kazanan Atakan Yüksel'i tebrik etti. Destici, "Sadece bizleri deÄŸil, bütün Türk ve Ä°slam coÄŸrafyasını gururlandırdılar, sevince boÄŸdular. BaÅŸarılarının devamını diliyorum." ifadesini kullandı.

Memur ve memur emeklilerinin maaÅŸlarına 2018-2019 için yapılacak zam oranını ve toplu görüÅŸmelerde yetkili konfederasyon baÅŸkanının, "OlabileceÄŸin en iyisini aldık" ÅŸeklindeki açıklamasını eleÅŸtiren Destici, "Bu tavrı, yetkili konfederasyonu memura ve memur emeklisine havale ediyorum. Ne oldu da birkaç saat içinde tavırları 180 derece tersine döndü?" deÄŸerlendirmesini yaptı.

Destici, ÅŸöyle devam etti:

"Yetkili konfederasyon ve yetkilileri yanlış yapmıştır. Çünkü hükümetin memura ve memur emeklisine yaptığı bu teklif kabul edilebilir deÄŸildir. Enflasyonun yüzde 10 olduÄŸu bir ülkede kabul edilebilir bir ÅŸey deÄŸil. Artış var, zam yok. Kimse kimseyi kandırmasın. Memur kardeÅŸlerimiz durumu görüyorlar, biliyorlar. Buna sessiz kalmamalarını, haklarını sonuna kadar aramalarını ve yanlarında olduÄŸumuzu ifade etmek istiyorum."

Mustafa Destici, hükümetin bu bayramdan baÅŸlayarak memurlara verdiÄŸi ikramiye sözünü yerine getirmesini beklediklerini söyledi.

"Türkiye'siz hiçbir adımın atılmayacağını herkesin bilmesi lazım"

IKBY'nin, Eylül ayı içinde "bağımsızlık referandumu" yapma kararına deÄŸinen Destici, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Irak'ın toprak bütünlüÄŸünün korunması, o bölgenin Kürt'ü, Türkmen'i, Arap'ı ve Yezidi'si ile barış ve selamet içinde yaÅŸaması için IKBY'nin aldığı bu karardan mutlaka geri dönmesinin saÄŸlanmasını ve eÄŸer bu adımı atmakta ısrarlı olursa da Türkiye'nin IKBY ile bütün iliÅŸkilerini dondurmasını teklif ediyoruz. Türkiye bu adımı atmazsa, Türk milleti bu kararı kabul etmez. Mutlaka bu adımın atılması ve bunun da DışiÅŸleri Bakanımız Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu tarafından bizzat Barzani'ye bildirilmesi lazım. Herkes aklını başına alsın. Bu coÄŸrafyada Türkiye'siz, Türkiye'nin oluru olmadan hiçbir adımın atılmayacağını herkesin bilmesi lazım."

Suriye'nin kuzeyindeki yapılanmaya dikkati çeken Destici, "Türkiye, Fırat Kalkanı benzeri harekatlarla Suriye'nin kuzeyindeki PYD,YPG varlığına mutlaka son vermelidir. Amerika varmış, destekliyormuÅŸ ya da Almanya onu diyormuÅŸ bunların hiçbirinin önemi yok. Burada Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve büyük Türk milletinin beka meselesi vardır." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER