Siyaset

Türkiye’nin en genç başkanları Elazığ ve Niğde’den

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Türkiye'nin en genç il belediye başkanları 39 yaşında seçimi kazanan Elazığ'dan Şahin Şerifoğulları, Niğde'den ise Emrah Özdemir oldu.

Türkiye’nin en genç başkanları Elazığ ve Niğde’den
09-04-2019 20:47

Türkiye 31 Mart 2019 tarihinde kentlerde yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. Seçimlerin üzerinden 10 gün geçmesiyle birlikte şuana kadar 71 il belediye başkan mazbatasını alarak görevine başladı.

İstanbul, Adana, Kahramanmaraş, Manisa, Diyarbakır, Mardin, Siirt,Van, Hakkari ve Uşak'ta ise devam eden süreç nedeniyle henüz il belediye başkanları mazbata almadığı için görev başı yapmadı.

Seçilen il belediye başkanları içerisinde en gençler arasında ilk sırayı AK Parti'den 39 yaşıyla Elazığ'dan Şahin Şerifoğulları ile Niğde'den Emrah Özdemir aldı.

Türkiye'nin en genç il belediye başkanı olan isimlerden Şahin Şerifoğulları, makam aracı olarak kendi otomobilini kullanmaya başlarken, başkan yardımcıları ve birim müdürleri için havuz sistemi kurdurtup mesai ve görev gereği araçların kullanılması sistemini getirdi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER