Özel Haber

Türkiye ve Rusya'dan Suriye'de ortak antiterör tatbikatı

Türkiye ve Rusya askerlerinin Suriye'de antiterör ortak tatbikatı gerçekleştirdiği bildirildi

Türkiye ve Rusya'dan Suriye'de ortak antiterör tatbikatı
05-09-2020 19:11

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye ve Rusya askeri birliklerinin Suriye'nin İdlip bölgesinde, ortak antiterör tatbikatı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Rus interfaks haber ajansına göre, konuyla ilgili açıklama İdlib Çatışmasızlık Bölgesi Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Yevgeni Polyakov tarafından yapıldı. 

Polyakov,  Rus ve Türk askerlerinin İdlib bölgesinde  devriye gezerken mekanize bir konvoya yapılan saldırıyı püskürtmek amacıyla Suriye'de ikinci bir ortak eğitim düzenlediğini söyledi. 

Polyakov, "Eğitim tatbikatı, M-4 Karayolu'nun ortak devriyeleri sırasında acil durumlarda yapılacak eylemlere ortak, birlikte bir yaklaşım geliştirmeyi amaçlamaktadır. Eğitim tatbikatı sırasında, devriye gezisine doğrudan dahil olan birlikler ve araçların etkileşim ve koordinasyonu sorunları ile ilgili konular ele alınıyor" dedi. 

Polyakov, eğitim tatbikatı sırasında konvoya saldırı olması durumunda destek aktarma ile ilgili konuları da çalıştıklarını anlattı. Polyakov “Ayrıca, eğitim tatbikatı sırasında ortak devriye personelinin yasadışı silahlı çete gruplarıyla bir çarpışmada pratik eylemlerinin uygulanmasına, ve hasarlı ekipmanların personelinin sıhhi tahliyesine de büyük önem verilmektedir. Ayrıca devriye gücünün çeşitli silahlardan ateş edilmesi olasılığı ile ilgili durumlar üzerinde de çalışmalar yapılmakta" bilgi verdi. 

Polyakov'a göre bu askeri işbirliği sonuçlarına göre, iki ülkenin askerlerinin ortak anlayışa ve tek bir eylem planına da ulaştı. 

Bu arada Ağustos ayı sonlarında Türkiye ve Rusya askeri birlikleri Suriye'de ilk kez ortak eğitim tatbikatı yapmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya'nın "Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi" (TSVS) Başkan Yardımcısı Aleksandr Grinkeviç, Rus ve Türk askerlerinin, militanları imha etmek, hasarlı ekipmanı tahliye etmek ve yaralılara yardım sağlamak için ortak bir eğitim tatbikatı düzenlediğini kaydetmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER