Özel Haber

Türkiye ve Rusya'dan Suriye'de 3. ortak harekat

Türkiye ve Rusya askeri birliklerinin Suriye’nin İdlib bölgesinde 3. ortak tatbikatı gerçekleştirdiği bildirildi

Türkiye ve Rusya'dan Suriye'de 3. ortak harekat
21-09-2020 08:11

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye ve Rusya askeri birliklerinin Suriye'nin İdlip bölgesinde, 3. ortak tatbikat gerçekleştirdiği kaydedildi. Yapılan tatbikat sırasında teröristlerin olası saldırısına karşı ortak çalışmalar yapıldı. 

Rus interfaks haber ajansına göre, konuyla ilgili açıklama İdlib Çatışmasızlık Bölgesi Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Yevgeni Polyakov, "Devriye gezisine doğrudan katılan askeri personelin koordinasyonu, özel sinyaller kullanarak rota üzerinde iletişimi organize etme prosedürü gibi konular üzerinde çalışmalar yapıldı" dedi.

Rus askeri yetkilinin sözlerine göre, tatbikatın ana amacı, teröristlerle bir silahlı çatışma olasılığı dahil, acil durumlarda iki ülkenin ordusunun işbirliği konusu üzerinde çalışma yapmaktı. Polyakov'a göre, tatbikat sırasında,  askeri birlikler yaralıları tahliye etti ve hasarlı teçhizatı uzaklaştırdı ve ayrıca destek birimlerinin eylem sırasını da belirledi.

Bu arada 5 Eylül'de Polyakov, Rus ve Türk askerlerinin İdlib bölgesinde devriye gezerken mekanize bir konvoya yapılan saldırıyı püskürtmek amacıyla Suriye'de ikinci bir ortak eğitim düzenlediği bilgisini vermişti.

Ağustos ayı sonlarında Türkiye ve Rusya askeri birlikleri Suriye'de ilk kez ortak eğitim tatbikatı yapmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya'nın "Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi" (TSVS) Başkan Yardımcısı Aleksandr Grinkeviç, Rus ve Türk askerlerinin, militanları imha etmek, hasarlı ekipmanı tahliye etmek ve yaralılara yardım sağlamak için ortak bir eğitim tatbikatı düzenlediğini kaydetmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER