Özel Haber

Türkiye, Rusya'ya balık sevkiyatını maksimum tarihi seviyeye çıkardı

İstatistik verilere göre Türkiye’nin, Rusya'ya bu yılın yedi ayı boyunca gerçekleştirdiği balık sevkiyatını tarihi bir seviye olarak maksimuma çıkardığı kaydedildi

Türkiye, Rusya'ya balık sevkiyatını maksimum tarihi seviyeye çıkardı
09-09-2024 00:18

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye, Rusya'ya balık sevkiyatını tarihi olarak maksimum seviyeye çıkardı.

Konuyla ilgili haber, Rus devlet Ria Novosti haber ajansında yer aldı.

Ria Novosti'nin Türk istatistik servisinden elde edilen verilere dayanan hesaplamalarına göre, bu yılın yedi ayı boyunca Türkiye, Rusya'ya olan balık sevkiyatını maksimum seviyeye çıkardı.

Ria Novosti, "Bu yılın ilk yedi ayında, Rusya'dan alım hacmi 190,5 milyon dolarla rekor seviyeye ulaştı; bu, geçen yılın aynı dönemine göre (175 milyon dolar) 15 milyon daha fazla. dedi.

Ria Novosti'ye göre, Rusya, üst üste dördüncü yıldır bu ürünlerin Türkiye'den ana alıcısı olmaya devam ediyor. Ancak 2020 yılında Hollanda lider konumdaydı ve şu anda 98 milyon dolarlık satın alma hacmiyle yalnızca üçüncü sırada yer alıyor. İkinci sırada 132 milyon dolarlık satın alma hacmiyle İtalya yer alıyor.

Rus ithalatçılar ağırlıklı olarak 158,8 milyon dolar değerinde Türk alabalığı, 11 milyon dolar değerinde defne balığı ve 8,3 milyon dolar değerinde havuz sazanı satın aldı.

Rakamlara göre, Yaz ortasında satın alma hacimleri geçen yılın ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı: Bir ay önceki 27,8 milyona kıyasla 37,4 milyon dolar.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER