Özel Haber

Türkiye-Rusya taşımacılığı artıyor! İthalatta aslan payı Türkiye’nin

Rus medyası tarafından Türkiye-Rusya taşımacılığının arttığına dikkat çekilirken karayolu ile olan ithalatta aslan payının da Türkiye’de olduğu kaydedildi

Türkiye-Rusya taşımacılığı artıyor! İthalatta aslan payı Türkiye’nin
21-04-2023 02:58

MOSKOVA - ÖZEL

Rus Demiryolları RJD, Rusya ile Türkiye arasındaki taşımacılığın yüzde 40 oranında arttığına dikkat çekerken, Rus medyası da ülkenin karayoluyla gerçekleştirdiği ithalatta aslan payının Türkiye'ye ait olduğunu vurguladı. 

Geçtiğimiz günlerde RJD Genel Müdür Yardımcısı Sergey Pavlov, Rusya-Türkiye taşımacılığının arttığını kaydetti.

"TransRussia - 2023" nakliye ve lojistik hizmetleri fuarında konuşan Pavlov'a göre, 2022'de Rusya ile Türkiye arasındaki taşımacılık yüzde 42, Kuzey-Güney koridorundaki kargo trafiği yüzde 62 arttı. 

Pavlov, 2023'ün ilk çeyreğinde uluslararası taşımacılığın 141,7 milyon ton kargoya ulaştığını kaydetti. 

Pavlov'un açıklamasına göre, bu, 2022'nin ilk çeyreğinden daha fazla. Toplamda 2022 yılında uluslararası trafik hacmi 537,5 milyon tona ulaştı. 

Kommersant gazetesi de Rusya'nın karayoluyla gerçekleştirdiği ithalatta aslan payının Kazakistan ve Türkiye'nin olduğunu kaydetti. 

UZMAN GÖRÜŞÜ…

Bu arada, daha önce dikGAZETE'ye konuşan Crocus Interservice Genel Müdürü ve Crocus Group Lojistik Dairesi Başkanı Aleksey Amelin, önümüzdeki dönemlerde ikili ticaretin daha da artacağını kaydetmişti. 

Aleksey Amelin, "Bugünün dış ticaret koşulları da değişiyor. Uzmanlar ve piyasa katılımcıları da artık bu değişiklikleri fark ediyor. Bugün yabancı markalar Rusya pazarını terk ediyor. Bu yerler Türk, İran ve Hindistan markaları tarafından dolduruluyor..Ben daha fazla Türk markasının Rusya piyasasına geleceğini düşünüyorum. Bizim şirketle çalışan Türk firma temsilcileriyle yapılan görüşmelerde bunu gözlemlemek mümkün. AVM'lerde boşalan yerleri, Türk markaları doldurabilir. Ayrıca ikili ticaret de giderek artıyor. Rusya piyasasını keşfeden yabancı işadamı buranın potansiyelini de kendi gözleriyle görüyor" dedi. 

İkili ticarette gümrük çalışmalarının da büyük rol oynadığına işaret eden Amelin, "Biz yabancı şirketlerle çalışmalarımızda gümrük işlemlerinin hızlandırılmasına büyük önem veriyoruz. Rusya pazarına gelen yabancı işadamı için gümrük çalışmalarının engelsiz ve hızlı şekilde yapılması çok önemli. İlk iş gümrükten başlar" diye konuşmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER