Medya

Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi Dünya Gündeminde

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’de temaslarda bulunacak olması uluslararası basının dikkatini çekti.

Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi Dünya Gündeminde
04-04-2018 18:22

İsrail Basını "ABD ORTADOĞU'DAN ATILIYOR" başlığını kullandı

İsrail’in çok satan gazetelerinden Haaretz, konuyla ilgili olarak bir analiz yayınlarken, “Türkiye ve Rusya’nın ilişkisi sağlamlaşırken, ABD, Orta Doğu’dan atılıyor” başlığını kullandı.

Haaretz’in haberinde, “Rusya Devlet Başkanı, Türkiye’ye gidip Rus yapımı nükleer santralin çok önemli ve sembolik açılış törenine katılıyor” ifadelerini kullandı.

Jerusalem Post da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "S400'ler konusunda adım atılırken, savunma sanayine yönelik başka kalemlerde de iş birliklerimiz olabilir" ifadesini ön plana çıkardı.

ABD’nin çok okunan gazetelerinden Washington Post da, Türkiye ve Rusya’nın yakınlaştığını vurgularken, “Rusya ve Türkiye’nin liderleri Türkiye’nin ilk nükleer santralinin inşaatının başlangıcı için bir araya gelirken, iki ülke arasındaki ilişki sağlamlaştı” yorumunu yaptı. Gazete, Akkuyu Santrali’nin açılışı başta olmak üzere birçok konuda temaslarda bulunacak olan Putin’in bu ziyaretinin, 18 Mart seçimlerinin ardından ilk resmi gezisi olmasının kritik bir detay olduğunu da aktardı.

CNN International ise Rusya, İran ve Türkiye'nin bu konudaki çabalarının Suriye'deki savaşı sonlandırmayacağını iddia etti.

Dünyanın en ünlü haber kanalı, ABD'nin bölgeden çekilmesi durumunda, Suriye'deki teröristlerin Esed rejimiyle anlaşmak zorunda kalabileceği yorumunu da yaptı. 

......................................................

Haberliyorum

Abd ve batı bu beraberliği her duyuşunda içiç için hatta birazda dışın dışın kuduruyor....Önceki sadık, boynu eğik, her emre boyun eğen,kendilerine "Hayır" demeye bile cesaret gücü olmayan Sadık "Müttefik" Türkiye nasıl olurda eski "efendilerinden" habersiz,danışıksız ve özgüveni yerinde bir şekilde toplantılar düzenler?...Elinin altındaki oyun çamuru (tabi RTE öncesi..burada AKP yi özellikle söylemiyorum çünkü acı bir gerçek ama RTE yoksa akp de yok!) olan istediği şekli, kıvamı  verebildiği ülke nasıl olurda kafa tutma dünya siyasetende "bende varım"ı  diyebilme cesaretinde bulunabilir? İşte Abd'yi, Avrupa'yı ve İsrail'i çılgına çeviren içlerine gelecek kaygısı ve korkusunu hissettiren Türkiyenin şu anki yönetiminden herneolursa olsun biran önce kurtulma çabasında.

Bu çarpık "Müttefik" ilişkisinin beni üzen tarafı ise bu şer ittifakın her türlü pislikleri alenen ortadayken ve ispatlanmışken hala yüksek ağızlardan "Müttefikimiz" diye bahsedilmesi ......

.

dikGAZETE.com - Mustafa Sarıkaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER