Genel

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Yardımcı: Terörden temizlenen sahaları sporla doldurmak için buradayız

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Yardımcı, Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışlarıyla spor tarihinde ilk kez Zap Suyu'nu dünyaya tanıtacaklarını belirterek, "Terörden temizlenen sahaları hızlıca sporla doldurmak için buradayız." dedi.

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Yardımcı: Terörden temizlenen sahaları sporla doldurmak için buradayız
27-10-2020 14:57

HAKKARÄ° (AA) - Türkiye Rafting Federasyonu BaÅŸkanı Fikret Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Rafting Åžampiyonası 2. ayak yarışlarının Hakkari'de düzenlenmesinin her anlamda fayda saÄŸlayacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KasapoÄŸlu ve Hakkari Valisi ve Belediye BaÅŸkan Vekili Ä°dris Akbıyık ile bir yıldır bu konu üzerine konuÅŸtuklarını belirten Yardımcı, kentin doÄŸal güzellikleri ve eÅŸsiz parkurlarıyla doÄŸa sporları konusunda önemli bir potansiyele sahip olduÄŸunu vurguladı.

Zap Suyu'nun 46 kilometrelik kesintisiz parkuruyla rafting sporunun yapılabileceÄŸi en uygun yerlerden biri olduÄŸunu kaydeden Yardımcı, "Spor tarihinde ilk defa Zap Suyu'nu dünyaya tanıtacağız. Kahraman güvenlik güçlerimizin yaptığı baÅŸarılı operasyonlar neticesinde terörden temizlenen sahaları hızlıca sporla doldurmak için buradayız. Toplam 500 sporcumuz burada. 40 vilayetten gelen sporcumuz var." diye konuÅŸtu.

"Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını burada yapacağız"

Organizasyonundaki yayınları Dünya Rafting Federasyonuyla paylaÅŸacakları aktaran Yardımcı, ÅŸöyle devam etti:

"Bizim için önemli olan, 'terör merkezi Hakkari' söylemini ortadan kaldırmak ve böyle bir ÅŸeyin olmadığını, Hakkari'nin kardeÅŸlik ÅŸehri olduÄŸunu göstermek için buradayız. Onun için mükemmel bir ÅŸey ortaya koyacağız. 5 gün yarışlar düzenleyeceÄŸiz ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın kutlamalarını da muhteÅŸem bir kapanış töreniyle yapıp bütün dünyaya buradan sesleneceÄŸiz. Bu çalışmalarla ile batıdaki ve doÄŸudaki gençleri kaynaÅŸtırmayı hedefliyoruz. Depin dediÄŸimiz alanda bir doÄŸa kamp merkezi kuracağız. Bu merkez yüksek irtifa olduÄŸu için uluslararası kamp merkezi olacak çünkü yurt içinden yüksek irtifa antrenmanlarını yapabilecek alan yakalamak çok zor. Bu kadar yüksekte böyle mükemmel bir su dünyanın hiçbir yerinde yok ama maalesef yıllarca birileri kirli oyunlarla bizleri bu kıymetten uzak tutmaya çalıştı ancak biz inadına sevgi, inadına kardeÅŸlik, inadına dostluk diyoruz. Gelecek yıl bir uluslararası ÅŸampiyona düzenlemeyi hedefliyoruz."

"Tüm Avrupa burada kamp yapacak"

Bölgeden fotoÄŸraf paylaÅŸtıktan sonra Rusya'dan 30 kiÅŸiyle kampa gelmek isteyenlerin olduÄŸunu ifade eden Yardımcı, gelecek dönemde Ä°talya, Fransa, Almanya ve tüm Avrupa'dan insanların burada kamp yapacağına inandığını belirtti.

Böyle bir hedeflerinin olduÄŸunu söyleyen Yardımcı, "Gelecek yıllarda Zap'ta çalışmaya devam edeceÄŸiz. Zap baÄŸlantılı Şırnak, Siirt, Batman bölgelerinde doÄŸa sporlarının tümünü geliÅŸtirmek için elimizden geleni yapacağız. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın da bu konuda destekleri var. Gençlik ve Spor Bakanımızın özel ilgi, bölge valilerimizin de hassasiyet gösterdiÄŸi bir konudur." deÄŸerlendirmesini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER