Dünya

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliğinden Kosovalı büyükelçiye kınama

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği, Kosova’nın Üsküp Büyükelçisi Gjergj Dedaj’ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı paylaşımını kınadı.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliğinden Kosovalı büyükelçiye kınama
16-08-2019 11:02
Üsküp

Türkiye’nin Ãœsküp BüyükelçiliÄŸi, Kosova’nın Ãœsküp Büyükelçisi Gjergj Dedaj’ın Türkiye ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan karşıtı paylaşımını kınadı.

Türkiye’nin Ãœsküp BüyükelçiliÄŸi tarafından yapılan açıklamada, Dedaj’ın Arnavutluk’un baÅŸkenti Tiran’daki 15 Temmuz Demokrasi Parkı'nda bulunan anıtla ilgili yaptığı paylaşımda kullandığı mesnetsiz iddiaları ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı hedef alan düşmanca söylemi ÅŸiddetle kınadıkları belirtildi.

Açıklamada, "Bu son paylaşım, daha önce de ülkemiz aleyhinde açıklamalarda bulunan ve taşıdığı unvanın kendisine yüklediÄŸi sorumluluÄŸun farkında olmayan Kosova’nın Ãœsküp Büyükelçisi Dedaj ile görüşmeme yönünde aldığımız kararın doÄŸruluÄŸunu göstermektedir. Dostlarımızdan beklentimiz, demokrasinin savunulmasında övünülecek bir sınav vermiÅŸ olan ülkemizin, FETÖ baÅŸta olmak üzere terör örgütlerine karşı verdiÄŸi kararlı mücadelede gereken dayanışma ve iÅŸbirliÄŸini sergilemeleridir." ifadesine yer verildi.

Kosova'nın Ãœsküp Büyükelçisi Dedaj, kendi sosyal medya hesabı Facebook’ta, Tiran'da Suni Göl Parkı'nda yer alan 15 Temmuz Demokrasi Parkı'na, bu park içindeki kitabeye ve üzerinde Türk bayraklarının bulunduÄŸu tabelalara yapılan saldırı ile ilgili paylaşımda bulundu.

"ErdoÄŸan'ın Türkiye'sinin siyasi anıtına hayır!" ifadesini kullanan Dedaj, Tiran'daki söz konusu parkta Türkiye’nin mevcut politikalarının yeri olmadığını savundu.

Arnavutluk’un baÅŸkenti Tiran’da, Türk Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Koordinasyon Ajansı BaÅŸkanlığı (TÄ°KA) tarafından yaptırılan 15 Temmuz Åžehitler Parkı'ndaki kitabeye ve üzerinde Türk bayraklarının bulunduÄŸu tabelalara geçtiÄŸimiz günlerde zarar verilmiÅŸti ancak kısa süre sonra tabelalar Tiran Belediyesi çalışanları tarafından onarılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER