Özel Haber

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Ulyanovsk ziyaretine hazırlanıyor

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın, ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Ulyanovsk bölgesi ziyaretine hazırlandığı bildirildi

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Ulyanovsk ziyaretine hazırlanıyor
30-01-2021 09:22

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'ın koronavirüs salgını sonrası Rusya'nın Volga nehir kıyısı bölgelerinden Ulyanovsk’a ziyarette bulunmayı planladığı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama Ulyanovsk Bölge Başbakan Yardımcısı Aleksandr Rumyantsev tarafından yapıldı.

Rus basınına göre, Rumyantsev, Türkiye Moskova Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Feridun Başer ile görüşmeler yaptığını anlattı. 

Rumyantsev, "Türkiye Moskova Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Feridun Başer ile görüşmemiz, Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliğinin geliştirilmesine yönelik diyaloğumuzun devamı niteliğindedir. Bu yıl için Ulyanovsk bölgesi ve Türkiye arasındaki karşılıklı işbirliğinin yol haritasına, Türkiye Moskova Büyükelçiliği'ndeki Ulyanovsk bölgesinin yatırım fırsatlarının sunumu da eklendi” dedi.

Rumyantsev, şunları ifade etti: “Türkiye Moskova Büyükelçisi başkanlığındaki heyetin, tüm COVID kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından Rusya Federasyonu, Ulyanovsk'a yönelik resmi ziyaretini hazırlıyoruz. Nisan ayında da Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Innoprom Forumu'nda da, makine mühendisliği sektöründen gelecek vaat eden Türk firmalarıyla, kimya, ilaç ve tıbbi ürün üreticileri ile görüşmeler yapmayı planlıyoruz”

Rusya'nın Ulyanovsk Bölgesi Valisi: Türkiye ile ticari ekonomik ilişkilerin artırılmasından yanayız…

Daha önce Ulyanovsk Bölge Valisi Sergey Morozov, Türkiye ile ticari ekonomik ilişkileri artırılmasından yana olduklarını vurgulayarak, "Türk iş dünyası bölgemize ilgi duyuyor" diye açıklama yapmıştı.

Rus devlet haber ajansı TASS'a konuşan Vali Morozov, "Türk tekstilcileri bölgeye gelmek istiyor. Ben bölgemize gelmek istediğini ifade eden Türk firmalarıyla görüşmeler yaptım. Bugün mobilya sektöründe lider bölgeyiz ve Türkiye'den ortaklarımızı çekmek bizim için son derece önemli. Bu arada bu tekstil sektörünü de örnek vermek istiyorum. Bugün tüm kumaşlar Türkiye malı" dedi.

Bu arada, 2019 yılında Ulyanovsk bölgesi heyetinin Türkiye Cumhuriyeti'ne çalışma ziyaretinin başarılı geçtiği de kaydedilmişti.

Rus Vali, ayrıca Türkiyeli Martur ile bölgede bir oto koltuk fabrikası kurulduğunu da hatırlatarak, "Yakın gelecekte şirket üretim kapasitesini artırmayı planlıyor. Bunun dışında 700 milyon ruble yatırım yapmayı planlayan yeni bir şirketle bir anlaşma imzaladık. Türkiye ile aktif işbirliğine değer veriyoruz ve daha verimli ve kapsamlı işbirliğine güveniyoruz.”şeklinde konuşmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER