Özel Haber

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği ile Büyükelçi Bilgiç, Moskova Yarı Maratonuna katıldı

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Büyükelçi Bilgiç ile birlikte Moskova Yarı Maratonuna katıldı. Büyükelçi Bilgiç, maratonda açtığı ay yıldızlı al bayrak ile dikkat çekti

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği ile Büyükelçi Bilgiç, Moskova Yarı Maratonuna katıldı
19-05-2024 18:43

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Moskova Yarı Maratonuna katıldı.

Konuyla ilgili haber, Rus İnterfaks haber ajansında yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Moskova Büyükelçilik basın açıklamasına atıfta bulunan İnterfaks, "Moskova Yarı Maratonu'na Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği katılırken, yarışta Türk Büyükelçi Tanju Bilgiç de yer aldı" dedi.

Haberde yer alan Türkiye Büyükelçiliği açıklamasında, "Bugün Moskova'daki Türkiye Büyükelçiliği, Moskova Yarı Maratonu'na katılarak Moskova'da yaşayan Türk vatandaşlarından oluşan 50 kişilik bir ekibi organize etti." bilgisi verildi.

Elçilik açıklamasında, "Her yıl Mayıs-Haziran aylarında düzenlenen Moskova Yarı Maratonu, bu yıl Türkiye'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Günü, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına denk geldi. Bu nedenle, Moskova'da yaşayan Türk vatandaşlarımız maratona özel ilgi gösterdi" denildi.

Büyükelçilik, açıklamasında, "Türk takımının Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir sevinçle kutladığı yarışa Büyükelçi Bilgiç de katıldı" denildi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Fotoğraf. TC Moskova Büyükelçiliği

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER