Spor

Türkiye'nin en yaşlı spor ligi başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, huzurevlerinde kalanlara yönelik uygulamaya koyduğu ve 78 takımın katıldığı müsabakalar başladı. - Anadolu Ajansı

Türkiye'nin en yaşlı spor ligi başladı
03-05-2017 19:47

ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, huzurevlerinde kalanlara yönelik uygulamaya koyduğu ve 78 takımın katıldığı müsabakalar başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Yetişkin Gençler Bocce Ligi"nin açılışında, yaptığı konuşmada, "Yaşlılarımızın hem psikolojik hem fiziksel açıdan sağlıklarını koruyarak hayatlarını idame ettirmeleri için farklı farklı spor faaliyetleri gerçekleştiriyoruz, bocce de bunlardan biri." dedi.

Avrupa Şampiyonasıyla lig tamamlanacak

Yaşlıların spor yoluyla fiziksel, psiko-sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyerek sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla hiçbir sakatlanma riski içermeyen spor dalı bocce özel olarak seçildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü Genel Merkez Başkanlığı koordinatörlüğündeki "ASP Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası" geçen yıl Antalya'da yapıldı. "Yetişkin Gençler Bocce Ligi"nin ekimde Türkiye Şampiyonası final müsabakaları düzenlenecek. Şampiyon olan takımın ülkeyi temsilen Avrupa Şampiyonasına katılmasıyla lig tamamlanacak.

Muhabir: Cihan Demirci, Merve Yıldızalp, Hüseyin Yiğiner

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER